Pauls Jonass constant in MXGP van Trentino

Pauls Jonass van Standing Construct Honda MXGP heeft een constante vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Arco di Trento gereden. Jonass wist met een achtste en tiende plaats in de manches negende te worden in het dagklassement en blijft hiermee op een vijfde plaats staan in de tussenstand.

Het afgelopen weekend was het de beurt aan het technische circuit van Arco di Trento. Een compleet andere baan dan het zand van Riola Sardo van een week eerder. Op zaterdag liep het allemaal lekker voor Jonass en met een vijfde plaats in de tijdtraining en een zesde tijd in de kwalificatieheat sloot de hij de dag naar tevredenheid af.

Op zondag had hij het moeilijker in de manches. Hij kon het juiste ritme niet goed vinden. In de eerste manche pakte hij een hele goede start en kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Hier wist hij in de beginfase goed op stand te houden. Daarna zakte hij langzaam iets terug maar door te blijven pushen tot in de slotfase wist hij toch weer een plaats terug te pakken en werd achtste.

Een mindere start in de tweede manche zorgde ervoor dat Jonass aan een opmars moest beginnen. Dit was op het circuit van Arco di Trento een flinke opgave. Hij probeerde van alles om in te halen maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tiende plaats.

Met een 8-10 in de manches eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement en blijft hiermee op een vijfde plaats staan in de tussenstand. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in Agueda, Portugal.

Daguitslag MXGP van Trentino:
1 Jorge Prado 45 Pnt
2 Romain Febvre 41 Pnt
3 Tim Gajser 40 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 37 Pnt
5 Jeremy Seewer 36 Pnt
9 Pauls Jonass 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jorge Prado 219 Pnt
2 Tim Gajser 206 Pnt
3 Romain Febvre 174 Pnt
4 Jeffrey Herlings 164 Pnt
5 Pauls Jonass 142 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search