Pauls Jonass sterk in de Grand Prix van Frankrijk

Pauls Jonass van het Standing Construct Honda MXGP team heeft een sterke zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely gereden. Jonass werd vijfde in de eerste manche en voegde hier een knappe derde plaats aan toe in de tweede manche.

De zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap werd verreden op het legendarische circuit van St. Jean d’Angely. Ondanks dat het op de dagen voorafgaand aan het evenement veel had geregend, lag de baan er vrij goed bij op zaterdagochtend. Jonass zette een achtste tijd op de klok in de tijdtraining en was klaar voor de kwalificatieheat. Voor de heat was het echter begonnen met regenen waardoor de omstandigheden helemaal anders werden. Op het gladde circuit werd Jonass bij de eerste bocht van de start aangereden door een rijder die de controle kwijt was en hierbij plooide de bevestiging van de klauw van de voorrem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

In de eerste manche op zondag pakte Jonass een erg slechte start maar wist hij na een ongelofelijke eerste ronde reeds als negende de eerste keer door te komen. Jonass wist door erg sterk rijden nog verschillende plaatsen winst te boeken en kwam op een goede vijfde plaats uiteindelijk binnen.

Een wolkbreuk voor de tweede manche zorgde ervoor dat er in de modder opnieuw aangetreden moest worden. Jonass miste op een haar na de holeshot en begon na een paar bochten op de vijfde plaats de wedstrijd. Gecontroleerd rijdend kwam hij gedurende de wedstrijd gestaag naar voren en pakte uiteindelijk een sterke derde plaats.

Met een 5-3 in de manches werd Jonass vijfde in het dagklassement en dit is ook zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap. In het weekend van 1 en 2 juni gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag MXGP Frankrijk:
1 Tim Gajser 43 Pnt
2 Romain Febvre 42 Pnt
3 Jeffrey Herlings 40 Pnt
4 Jorge Prado 38 Pnt
5 Pauls Jonass 36 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 348 Pnt
2 Jorge Prado 343 Pnt
3 Romain Febvre 319 Pnt
4 Jeffrey Herlings 287 Pnt
5 Pauls Jonass 253 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search