Glenn Coldenhoff maakt het beste van moeilijke thuis Grand Prix in Valkenswaard

Glenn Coldenhoff van Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft de schade beperkt weten te houden in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard.

In de eerste manche pakte Coldenhoff een goede start maar kwam tijdens de eerste ronde net buiten de top vijf rijdend ten val toen hij in aanraking kwam met een andere rijder. Hij viel terug tot in de achterhoede en moest aan een inhaalrace beginnen. Glenn bleef het tempo strak houden tot in de laatste ronde en wist er nog een negende plaats uit te halen.

Bij de start van de tweede manche kreeg Coldenhoff opnieuw een tegenslag te verwerken want hij kwam met Clement Desalle in aanraking en raakte hierbij met zijn benen bekneld te zitten tussen de achterbrug en het achterwiel van de motor van Desalle. Met een verbrand been kwam hij op een 32ste plaats terug in de wedstrijd en moest opnieuw aan een opmars beginnen. Alles gevend kwam hij door het veld naar voren en wist er in de zware omstandigheden nog een zevende plaats uit te halen. Met een 9-7 in de manches werd Coldenhoff ook zevende in de daguitslag.

Ivo Monticelli was in de eerste manche de hele wedstrijd rond de vijftiende plaats te vinden. Verschillende keren wisselde hij van positie en kwam als vijftiende over de finish. In de tweede manche startte hij goed en reed net buiten de top vijf. Echter na een aantal ronden kwam hij hard ten val en viel hierbij hard op zijn schouder. Met een pijnlijk gezicht verliet hij de wedstrijd en scoorde niet in de tweede manche.

Over twee weken gaat het wereldkampioenschap MXGP verder in Argentinie.

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Uiteraard zijn dit niet de resultaten die we willen omdat ik er vertrouwen in had dat ik de snelheid en de conditie zou hebben om op het podium te finishen. Helaas liep het allemaal anders. Wanneer je op het podium wilt eindigen moet je er in de beginfase bij zitten en dat was helaas niet het geval. Het is altijd moeilijk wanneer je niet de resultaten behaald waarvan je weet dat je ze kunt behalen maar we blijven hard werken en kijken uit naar de volgende Grand Prix in Argentinie.’’

 

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Het was een betere Grand Prix dan vorige week in Engeland omdat ik nu een aantal punten heb weten te behalen. Toch was het een moeilijke Grand Prix waarbij ik in de tweede manche ten val ben gekomen. Hierbij deed ik opnieuw mijn schouder veel pijn. Ik hoop dat er niet al teveel schade is zodat we hard kunnen gaan werken om weer volledig fit te worden.’’

Daguitslag MXGP Valkenswaard:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Tim Gajser 47 Pnt
3 Arminas Jasikonis 40 Pnt
4 Antonio Cairoli 30 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 28 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 26 Pnt
20 Ivo Monticelli 6 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 94 Pnt
2 Tim Gajser 85 Pnt
3 Antonio Cairoli 68 Pnt
4 Clement Desalle 60 Pnt
5 Gautier Paulin 58 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 56 Pnt
23 Ivo Monticelli 6 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search