Solide start van het wereldkampioenschap MXGP voor Glenn Coldenhoff

Glenn Coldenhoff van Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft in het Britse Matterley Basin een solide start gemaakt. Coldenhoff kwam in beide manches als zesde over de finish.

Ivo Monticelli had een moeilijke dag en kwam helaas niet tot scoren.

Op vrijdag regende het de hele dag in Matterley Basin en hierdoor was de organisatie genoodzaakt om het zaterdagprogramma aan te passen. Er werd enkel een korte tijdtraining verreden, die ook nog eens in de stromende regen werd gehouden. Glenn koos ervoor om geen enkel risico te nemen gezien de hachelijke omstandigheden en klokte een achttiende tijd. Ook Monticelli koos voor zekerheid en reed de 25ste tijd.

In de eerste manche kwam Coldenhoff goed weg bij de start en nam al snel de vijfde plaats in handen. Een aantal ronden hield hij stand op deze positie totdat hij gepasseerd werd door Clement Desalle. Omdat hij niet helemaal lekker in zijn ritme zat, moest hij Desalle even laten gaan maar in de slotfase kwam hij weer aan het achterwiel. Alles werd op alles gezet maar helaas kon hij hem net niet passeren en moest genoegen nemen met een zesde plaats.
Monticelli verdween al in de beginfase van de manche uit de wedstrijd door een spectaculaire val waarbij hij zijn schouder bezeerde.

In de tweede manche kwam Glenn als vijfde door de eerste bocht maar moest hij door een foutje in de eerste afdaling een aantal plaatsen prijsgeven. Hierdoor kwam hij pas op een negende plaats uit de eerste ronde. Snel wist hij een rijder te passeren en reed hij op een achtste plaats maar in de slotfase kon hij het tempo verhogen en werkte hij zich nog op naar een zesde plaats. Monticelli startte net binnen de punten aan de wedstrijd maar werkte zich binnen een aantal ronden op naar een vijftiende plaats. Omdat de in de eerste manche geblesseerde schouder begon op te spelen, moest hij plaatsen prijsgeven en door terug een grote fout viel hij uiteindelijk buiten de punten en werd vierentwintigste.

Met tweemaal een zesde plaats in de manches werd Coldenhoff achtste in de daguitslag.

Volgend weekend staat voor Standing Construct GASGAS Factory Racing de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard op het programma.

Daguitslag Grand Prix van Engeland:
1 Jeffrey Herlings. 47 Pnt
2 Tim Gajser 38 Pnt
3 Antonio Cairoli 38 Pnt
4 Jeremy Seewer 35 Pnt
5 Mitch Evans 34 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 30 Pnt
27 Ivo Monticelli 0 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search