Standing Construct GASGAS Racing vliegt naar eerste zege in Grand Prix van Letland

Glenn Coldenhoff van Standing Construct GASGAS Racing heeft de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums weten te winnen en heeft hiermee GASGAS haar eerste Grand Prix overwinning ooit bezorgd.

Glenn wist in de eerste manche sterk tweede te worden maar kwam in de tweede manche indrukwekkend voor de dag door de manche te winnen. De 29-jarige Coldenhoff reed een bijna foutloze wedstrijd en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een derde plaats.

Glenn kwam bij de start van de eerste manche goed weg en pakte bijna kopstart. In de beginfase volgde hij de leider en wist in de derde ronde de koppositie over te nemen. Netjes rijdend hield hij stand op de eerste plaats totdat hij in het midden van de wedstrijd een fout maakte en even buiten de baan belandde. Hij verloor hierbij de koppositie maar herstelde zich goed en wist op een tweede plaats achter Tim Gajser over de finish te komen. Hiermee bezorgde Glenn, GASGAS haar eerste MXGP podiumplaats.

In de tweede manche vertrok de GASGAS MC 450F van Coldenhoff als een speer bij de start en dit zorgde ervoor dat hij kopstart wist te pakken. De gehele wedstrijd stond hij flink onder druk van zijn achtervolgers maar ondanks dit hield Coldenhoff het hoofd koel. Hij wist de snelste rondetijd neer te zetten en reed alle zeventien ronden aan de leiding. Coldenhoff won de manche en hiermee bezorgde hij GASGAS haar eerste Grand Prix overwinning in de MXGP competitie.

De Italiaan Ivo Monticelli kende een moeilijke eerste manche. Nadat hij naast Coldenhoff over het startveld reed, kwam hij in de tweede ronde ten val en werd teruggeslagen naar een 33ste plaats. Hij begon aan een opmars en kreeg de punten in zicht. Helaas kwam hij toen ongelukkig ten val waarbij zijn motor veel schade opliep en hij de wedstrijd moest verlaten.

Ook in de tweede manche zat het hem niet mee. Hij raakte bij de start betrokken bij een valpartij waarbij zijn GASGAS MC 450F opnieuw de nodige schade op had gelopen en hij de wedstrijd wederom moest verlaten. Monticelli zal zich nu gaan voorbereiden op de wedstrijd van woensdag!

Glenn Coldenhoff: ‘’Wat kan ik zeggen? Het was een geweldige dag! Na de kwalificatie hebben we een aantal wijzigingen aan de vering doorgevoerd en dit pakte goed uit in de wedstrijd. Het Standing Construct team heeft in de corona periode hard gewerkt om de motor nog beter te maken voor de start en dit was vandaag goed te zien. In de eerste manche pakte ik bijna kopstart en startte ik op een tweede plaats. In de derde ronde nam ik de leiding over en wist dit een aantal ronden vast te houden totdat er een grote steen in mijn spoor lag. Hierdoor verloor ik mijn balans en raakte ik buiten de baan. Ik verloor de koppositie maar kwam op een tweede plaats terug in de wedstrijd. Tegen het einde van de wedstrijd heb ik nog aangezet maar het was te laat waardoor ik tweede werd. Dit was een goed resultaat, gezien de mindere kwalificatie die ik reed. In de tweede manche pakte ik opnieuw een goede start en kwam als leider uit de eerste bocht. Het was een zware wedstrijd, in het bijzonder in de laatste paar ronden. Ik ben heel blij dat ik gewonnen heb, voor mijzelf maar ook voor het team. Het is pas de derde Grand Prix voor GASGAS. Het is geweldig. Het is mooi dat MXGP weer terug is en ik vind het 1-dag wedstrijdprogramma echt super. Ik kan niet wachten tot woensdag.’’

 

Ivo Monticelli: ‘’Het was geweldig om weer een wedstrijd van MXGP te rijden maar helaas was dit niet het weekend waarop ik had gehoopt. De eerste manche verliep goed totdat ik een zware valpartij had. Ik was OK maar mijn motor was te beschadigd om nog verder te kunnen rijden. In de tweede manche was ik betrokken bij de valpartij bij de start. Toen ik mijn motor oppakte was het duidelijk dat er teveel schade was om nog verder te kunnen rijden. Het is heel moeilijk om te accepteren dat je op deze manier wedstrijden moet verlaten. Gelukkig rijden we weer op woensdag. Ik moet geconcentreerd blijven en zorgen dat ik punten ga halen voor mijzelf en het Standing Construct GASGAS team.’’

Aankomende woensdag zal Standing Construct Racing van start gaan in de vierde ronde van het wereldkampioenschap MXGP, opnieuw in het Letse Kegums.

Daguitslag MXGP Letland:
1 Glenn Coldenhoff 47 Pnt
2 Tim Gajser 41 Pnt
3 Romain Febvre 40 Pnt
4 Jeremy Seewer 38 Pnt
5 Jeffrey Herlings 36 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 130 Pnt
2 Tim Gajser 126 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 103 Pnt
4 Antonio Cairoli 86 Pnt
5 Arminas Jasikonis 83 Pnt
27 Ivo Monticelli 6 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search