Wisselend succes voor Standing Construct GASGAS Factory Racing

Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft tijdens de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums wisselend succes geboekt. Na zijn Grand Prix zege van zondag kwam Glenn Coldenhoff na een zevende plaats in de eerste manche hard ten val in de tweede manche en moest opgeven. Ivo Monticelli wist in de tweede manche kopstart te pakken en eindigde op een goede zevende plaats in het dagklassement.

Ivo Monticelli blies zijn wereldkampioenschap MXGP nieuw leven in tijdens de MXGP of Riga. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon als zevende aan de wedstrijd beginnen. Op zijn GASGAS MC 450F werkte hij zich op naar een vijfde plaats en liet hiermee zijn snelheid en potentieel zien. Ivo kwam in het midden van de wedstrijd in een comfortabel ritme en sloot de manche af op een elfde plaats.

Monticelli benutte de power van zijn GASGAS MC 450F tijdens de start van de tweede manche en wist kopstart te pakken. Tussen de manches in had hij een kleine wijziging doorgevoerd aan de vering en dit pakte goed uit. Hij was hongerig om meer punten voor het wereldkampioenschap te behalen en ging er vol overgave tegenaan. Tijdens de manche stond hij verschillende ronden onder druk van MXGP wereldkampioen Tim Gajser en zag de ommekeer van zijn seizoen komen door op een sterke zevende plaats over de finish te komen, waarmee hij ook zevende werd in het dagklassement.

Glenn Coldenhoff kende een frustrerende Grand Prix. Coldenhoff had veel zelfvertrouwen door zijn overwinning van afgelopen zondag en ging vol enthousiasme van start in de eerste manche. In de eerste manche had hij geluk dat hij een valpartij kon ontwijken. Tijdens de manche vocht Glenn met verschillende andere rijders om de vijfde plaats. Hij reed slim en wist er een zevende plaats uit te halen.

Gebrand op een beter resultaat stond Coldenhoff achter het starthek voor de tweede manche. Coldenhoff kwam niet goed uit de start en moest een inhaalrace rijden. Echter tijdens zijn opmars naar voren kwam hij met een andere rijder in aanraking en kwam ten val. Coldenhoff kon zijn wedstrijd vervolgen maar kon vanwege de pijn niet meer voluit rijden. Hierdoor koos hij ervoor om de wedstrijd na een aantal ronden te verlaten.

Glenn Coldenhoff: ‘’Soms win je en soms verlies je. Dit is motorcross en dat is niet altijd makkelijk. Uiteraard is het resultaat na vorig weekend zeer teleurstellend maar mijn eerste manche was ok. Om zevende te worden na een rondenlang gevecht is goed, maar niet waar ik wilde eindigen. De tweede manche begon niet goed, wat mijn eigen schuld was. Ik voelde me gelijk vanaf het begin van de wedstrijd goed. Ik wist snel plaatsen winst te boeken maar was te gehaast en kwam tegen een andere rijder ten val. Ik kwam hard ten val en verloor even mijn lucht. Ik kon de wedstrijd nog vervolgen maar na een aantal ronden kreeg ik steeds meer pijn waardoor ik de wedstrijd moest verlaten. Ik wist dat er iets niet goed was. Ik ga er naar laten kijken en ik ga er alles aan doen om zondag weer aan de start te staan.’’

 

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Eindelijk. Het was een goede MXGP wedstrijd voor mij. Ik heb een moeilijke start van het seizoen gehad. Ik raakte geblesseerd en had daardoor voor aanvang van het seizoen niet veel op de motor gezeten. Na de kwalificatie had het team een aantal aanpassingen aan de vering van mijn motor doorgevoerd omdat de baan zeer verraderlijk was. Ik pakte in de eerste manche een goede start maar kon in het begin niet lekker in mijn ritme komen. In het midden van de wedstrijd begon het beter te gaan en wist ik elfde te worden, wat best goed was. Tussen de manches in deed het team nog een aanpassing aan de vering en dit pakte heel goed uit. Ik pakte kopstart en alles voelde gelijk vertrouwd. Ik kon de hele wedstrijd een hoog tempo rijden. Ik eindigde op een zevende plaats en voor mij is dit een grote stap in de goede richting na een aantal slechte Grand Prix’s. We hebben de perfecte afstelling voor de motor nu en ik kijk erg uit naar de Grand Prix van zondag!’’

Aankomende zondag gaat het wereldkampioenschap MXGP verder, wederom op het circuit van Kegums in Letland.

Uitslagen Grand Prix van Riga:

MXGP – Daguitslag
1. Antonio Cairoli (KTM) 43pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 40;
3. Jeffrey Herlings (KTM) 40…
7. Ivo Monticelli (GASGAS) 24;
15. Glenn Coldenhoff (GASGAS) 14

MXGP – Race 1
1. Antonio Cairoli (KTM) 17 laps, 34:29:922;
2. Romain Febvre (Kawasaki) 34:34:542;
3. Jeffrey Herlings (KTM) 34:35:595…
7. Glenn Coldenhoff (GASGAS) 34:48:330;
11. Ivo Monticelli (GASGAS) 35:11:903

MXGP – Race 2
1. Arminas Jasikonis (Husqvarna) 17 laps, 34:12:449;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 34:13:574;
3. Jeffrey Herlings (KTM) 34:14:557…
7. Ivo Monticelli (GASGAS) 35:11:903

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Jeffery Herlings (KTM) 170pts;
2. Tim Gajser (Honda) 142;
3. Antonio Cairoli (KTM) 129…
6. Glenn Coldenhoff (GASGAS) 117;
20. Ivo Monticelli (GASGAS) 30

Recent Posts

Start typing and press Enter to search