Solide zesde plaats voor Pauls Jonass in MXGP van Italië

GasGas Factory-rijder Pauls Jonass heeft zijn sterke start van het wereldkampioenschap MXGP het afgelopen weekend verder weten te zetten in het Italiaanse Maggiora. Tijdens de derde wedstrijd van dit kampioenschap wist Jonass voor de tweede achtereenvolgende keer zesde te worden in de daguitslag. Ondanks dat hij niet lekker in zijn ritme kon komen op het snelle, harde circuit, wist hij toch in beide manches goed te scoren. Zijn teammaat Brian Bogers voegde in Maggiora een aantal punten toe aan zijn puntentotaal.

De derde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP bracht het Standing Construct GasGas Factory team naar het spectaculaire, heuvelachtige circuit van Maggiora. De steile hellingen, verre sprongen, hoge snelheid,de enthousiaste fans en de hevige regenval voor de tweede manche zorgden ervoor dat het een onvergetelijke dag was.

Pauls Jonass ging verder met zijn goede vorm en scoorde constant! In de eerste manche kwam hij op een zevende plaats uit de eerste ronde en wist voor het midden van de wedstrijd de zesde plaats in handen te nemen. Deze positie kon hij niet vasthouden waardoor hij uiteindelijk op een zevende plaats werd afgevlagd.

Voor de tweede manche begon het hard te regenen waardoor de baan zeer glad en modderig was. Pauls pakte een goede start en draaide in de eerste bocht kort af om het risico van een aanrijding te voorkomen en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat het tijdens de manche bleef regenen moest Jonass tijdens de wedstrijd zijn bril afdoen. In de slotfase zette hij nog even alles op alles en wist nog twee rijders te passeren en eindigde op een vierde plaats.

Brian Bogers had zich als doel gesteld om de zestiende plaats van vorig weekend te verbeteren. Helaas kwam de Nederlander in beide manches ten val waardoor hij slechts drie punten wist te scoren.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’We hadden vandaag een hele snelle baan en ik voelde dat ik net een klein beetje miste om mijzelf met de toprijders te kunnen meten. Ondanks dit was ik wel constant qua rondetijden en de eerste manche was ok. In de tweede manche ging het in de modder beter. Ik bleef in de eerste bocht aan de binnenzijde om aanrijdingen te voorkomen en dit pakte goed uit. Ik kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen maar had al snel een klein probleem met mijn bril waardoor ik deze af moest zetten. Op vier ronden van het einde heb ik aangezet. Dit was best risicovol in deze omstandigheden maar het heeft zichzelf uitbetaald en ik kwam op een vierde plaats over de finish. Tijdens de manche heb ik een steen op mijn oog gehad waardoor ik nu een blauw oog heb. Maar het was het waard. Nu we even klaar zijn met de harde banen, begin ik uit te kijken naar de volgende Grand Prix, welke verreden wordt in het zand en ik hoop dat ik daar de strijd met de kopmannen aan kan gaan.’’

Commentaar Brian Bogers: ‘’Het was een moeilijke dag voor mij. Het is niet de beste baan voor mij maar dat is voor iedereen hetzelfde. Ik ben nog steeds aan het opbouwen na een blessure en de tweede manche was heel moeilijk. Het was een modderwedstrijd en ik heb al enige tijd niet meer in deze omstandigheden gereden. Ik heb punten gescoord en dat is goed. Ik kijk nu uit naar mijn thuis Grand Prix in Oss, welke over twee weken op het programma staat.’’

Standing Construct GasGas Factory Racing zal zich nu gaan voorbereiden op de Nederlandse Grand Prix in Oss op 18 juli.

MXGP – Daguitslag
1. Jeffrey Herlings (KTM) 40pts
2. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 40
3. Antonio Cairoli (KTM) 40
6. Pauls Jonass (GASGAS) 32
22. Brian Bogers (GASGAS) 3

MXGP – Race 1
1. Romain Febvre (Kawasaki)
2. Jorge Prado (KTM)
3. Antonio Cairoli (KTM)
7. Pauls Jonass (GASGAS)
27. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Glenn Coldenhoff (Yamaha)
3. Antonio Cairoli (KTM)
4. Pauls Jonass (GASGAS)
18. Brian Bogers (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Tim Gajser (Honda) 124pts
2. Jeffery Herlings (KTM) 118
3. Romain Febvre (Kawasaki) 107
8. Pauls Jonass (GASGAS) 82
22. Brian Bogers (GASGAS) 15

Recent Posts

Start typing and press Enter to search