Pauls Jonass zesde in MXGP Engeland

Pauls Jonass van het Standing Construct GasGas Factory team is in de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin op een zesde plaats geëindigd. Jonass wist in beide manches zesde te worden en zijn teammaat Brian Bogers sloot de dag af op een zestiende plaats in het dagklassement.

Het circuit van Matterley Basin behoort tot de meest spectaculaire banen van het kampioenschap en bevat veel mooie schansen, uitdagende secties en hoogteverschillen. De snelheid lag in beide manches hoog en dit zorgde voor close racing!

Pauls Jonass werkte een constante dag af in Matterley Basin. In de eerste manche pakte hij een goede start waarmee hij de basis legde voor een goed resultaat. Hij leverde mooie gevechten tijdens de manche en eindigde op een zesde plaats.

Bij de start van de tweede manche begon het te regenen. Pauls startte opnieuw in de top tien en begon aan een opmars naar voren. Echter toen hij aan kwam op een zesde plaats was de groep voor hem al weg waardoor hij ook in deze manche op een zesde plaats over de finish kwam. Met deze resultaten blijft hij op een achtste plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Brian Bogers keerde in Matterley Basin terug in competitie na zijn armblessure. De Nederlander scoorde goed en eindigde met een 13-17 in de manches op een zestiende plaats in het dagklassement.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Het is altijd mooi om in Matterley Basin te rijden en ondanks dat we een klein beetje regen hadden, was het ook dit jaar mooi. Na Rusland is het mooi dat we weer aan het rijden zijn. We hadden daar wat wisselende resultaten maar ik was tevreden over mijn snelheid. Dit was vandaag hetzelfde. Ik voelde me goed en mijn snelheid was er. De starts zijn altijd belangrijk en in de eerste manche zat ik er goed bij. In de tweede manche zat ik er minder goed bij. Omdat ik in de eerste bocht binnendoor ging, kon ik gelijk plaatsen goed maken en vanaf daar ben ik blijven pushen. De baan werd op sommige plekken glad door de regen maar het was een goede manche voor mij. Twee zesde plaatsen zijn goed voor mij en ik kijk nu uit naar de volgende Grand Prix in Italië.

 

Commentaar Brian Bogers: ‘’Het is geweldig dat we weer in de MXGP paddock zijn met mijn Standing Construct team. Het was een teleurstelling dat ik de eerste Grand Prix moest missen maar ik ben blij dat ik nu weer fit ben en weer wedstrijden kan rijden. Het was een redelijk goede dag. Ik moet nog een paar extra wedstrijden hebben om het wedstrijdritme weer terug te hebben maar dit was zeker een goed startpunt. Mijn motor is geweldig, alleen moet ik nog wat aan mijn starts werken. Als we die goed hebben, kan ik voor betere resultaten gaan strijden.’’

Uitslagen MXGP van Engeland:

MXGP – Daguitslag
1. Antonio Cairoli (KTM) 45pts
2. Tim Gajser (Honda) 43
3. Jeffery Herlings (KTM) 38
6. Pauls Jonass (GASGAS) 30
16. Brian Bogers (GASGAS) 12

MXGP – Race 1
1. Antonio Cairoli (KTM)
2. Jorge Prado (KTM)
3. Jeffrey Herlings (KTM)
6. Pauls Jonass (GASGAS)
13. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Tim Gajser (Honda)
2. Romain Febvre (Kawasaki)
3. Antonio Cairoli (KTM)
6. Pauls Jonass (GASGAS)
17. Brian Bogers (GASGAS)

Recent Posts

Start typing and press Enter to search