Pauls Jonass moet operatie ondergaan na opgelopen blessure in MXGP Frankrijk

Pauls Jonass van Standing Construct Honda MXGP zal aankomende donderdag geopereerd worden aan een blessure die hij tijdens de tijdtraining van de MXGP in Frankrijk heeft opgelopen.

De Let, die pas net weer terug was in competitie na zijn zware valpartij tijdens de MXGP in Zwitserland, was bezig aan een snelle ronde in de tijdtraining toen een langzamere rijder in een afdaling onverwachts van lijn wisselde. Hierdoor moest Jonass uitwijken en kwam in de diepe sporen hard ten val.

Jonass keerde met een flink opgezwollen duim terug naar de paddock. Nadat hij nog op de testtrack heeft proberen te rijden, heeft hij de moeilijke beslissing genomen om niet te rijden en terug te keren naar België waar hij een hand specialist heeft opgezocht.

Nadat er op maandag 22 mei uitgebreid naar zijn hand is gekeken, is geconstateerd dat Jonass een gescheurde gewrichtsband heeft. Jonass zal op donderdag 25 mei een operatie ondergaan en hierdoor zal hij zijn thuis Grand Prix in Letland moeten missen op 4 juni.

Deze blessure is een volgende tegenslag voor de getalenteerde Let, die er opgebrand was om een goede terugkeer te maken in het wereldkampioenschap MXGP. Een update over het herstelproces en de mogelijke terugkeer in de competitie volgt wanneer er meer duidelijkheid is.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search