Sterke start in het wereldkampioenschap MXGP voor Pauls Jonass

Pauls Jonass van Standing Construct Honda MXGP heeft een sterke start gemaakt in het wereldkampioenschap MXGP. Op het mooie circuit van Villa la Angostura in Argentinie wist Jonass derde en vierde te worden in de manches en werd hiermee vierde in het dagklassement. Alberto Forato besloot na de zaterdag om op zondag niet te rijden vanwege een eerder opgelopen blessure.

Het circuit van Villa la Angostura verkeerde in een goede staat toen de rijders aan het weekend begon maar al snel werd duidelijk dat deze zeer verraderlijk zou worden. Ook de snelheid lag hoog waardoor er uiterst geconcentreerd gereden moest worden. Jonass had het goede ritme gelijk gevonden op de baan en zette in de tijdtraining een tweede tijd op de klok. Hier voegde hij later op de dag een sterke derde plaats aan toe in de kwalificatieheat waarmee hij in de manches op zondag vanaf de binnenzijde kon starten. Alberto Forato had in de internationale wedstrijd in Hawkstone Park een beenblessure opgelopen waaraan hij nog een kleine aan heeft ondergaan. Hij was vastbesloten om het in Argentinie te proberen maar kwam er al vrij snel achter dat hij nog niet voldoende was hersteld om op hoog niveau mee te draaien in de MXGP klasse.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Jonass in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase had hij de derde plaats in handen maar viel toen even terug naar een vierde plaats. Jonass kon het hoge tempo blijven handhaven en dit zorgde ervoor dat hij de derde plaats terug in handen kon nemen. Netjes rijdend ging hij over het circuit en wist de manche op een derde plaats af te sluiten.

Ook in de tweede manche zat Jonass er goed vooraan bij met de start en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. In de beginfase moest hij een plaats afstaan maar reed vervolgens een hele constante wedstrijd op de vierde plaats. Deze positie gaf hij niet meer uit handen en werd hiermee tevens vierde in de daguitslag.

In het weekend van 23 en 24 maart gaat het wereldkampioenschap verder in het Spaanse Arroyomolinos.

Daguitslag MXGP Argentinie:
1 Jorge Prado 47 Pnt
2 Romain Febvre 42 Pnt
3 Tim Gajser 41 Pnt
4 Pauls Jonass 38 Pnt
5 Maxime Renaux 33 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search