Standing Construct Honda MXGP tekent Alberto Forato voor het MXGP-seizoen 2024

Standing Construct Honda MXGP is verheugd de ondertekening van de Italiaanse sensatie Alberto Forato voor het komende MXGP-seizoen 2024 aan te kondigen. Het 23-jarige talent gaat samen met Pauls Jonass campagne voeren met een Honda CRF450R in het langverwachte FIM Wereldkampioenschap Motocross 2024.

Forato maakte voor het eerst furore op het wereldtoneel in 2013 in de EMX150-klasse van het Europees Kampioenschap, waar hij deelnam op een Honda CRF150 en als tweede in het kampioenschap eindigde. Sindsdien heeft zijn opmerkelijke talent hem door de gelederen gestuwd.

Vanaf zijn 450-carrière in 2021 heeft “Alby” elk jaar een consistente verbetering laten zien. Nadat hij in zijn eerste volledige seizoen in de MXGP als 18e overall eindigde, heeft hij indrukwekkende vooruitgang geboekt en eindigde hij als 11e in 2022.

De charismatische #303 zette zijn opwaartse traject voort en behaalde in 2023 vier top-vijf races, waaronder een spannende derde plaats in Race 1 tijdens zijn thuis Grand Prix in Maggiora.
Hij was ook een van de slechts zes rijders die een kwalificatierace wonnen en eindigde zijn campagne van 2023 op de zevende plaats in de wereld.

Alberto Forato: “Ik ben blij om terug te zijn bij de Honda-familie en mij aan te sluiten bij het Standing Construct Honda MXGP-team. Het is zo belangrijk om een ​​solide team achter je te hebben en een sterke motor, dus ik kijk erg uit naar de nieuwe uitdaging en kijk wat we in 2024 kunnen doen.”

 

Tim Mathys: ”We zijn blij Alberto Forato te mogen verwelkomen in het team voor het MXGP-seizoen 2024. We hebben hem de afgelopen twee jaar in de MXGP gezien en zijn vooruitgang was ronduit indrukwekkend. Hij zal een geweldige aanvulling zijn op ons team en we kijken ernaar uit om te zien wat hij, samen met Pauls Jonass, kan bereiken!”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search