Coldenhoff vecht terug na zijn blessure en wordt zesde in MXGP of Kegums

Glenn Coldenhoff van Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft tijdens de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums diep moeten gaan. Coldenhoff had veel last van zijn ribben maar ging tot op het tandvlees en wist de schade met een zesde plaats goed te beperken. Zijn teammaat Ivo Monticelli wist in beide manches elfde te worden nadat hij in de eerste manche op zijn GASGAS MC 450F kopstart had genomen.

Glenn Coldenhoff presteerde in de Grand Prix beter dan verwacht ondanks de hevige pijn die hij had door zijn gekneusde ribben. De Nederlander reed een bekeken eerste manche en nam zijn tijd in de eerste helft van de wedstrijd. Daarna voerde hij het tempo op en begon zich op te werken naar voren. Hij finishte als zevende en dit was een veelbelovend resultaat voor de winnaar van de derde Grand Prix van het seizoen.

Coldenhoff zette zijn goede rijden in de tweede manche verder. Zorgvuldig koos hij de beste lijnen uit zodat hij zo min mogelijk last had van zijn ribben. Coldenhoff reed een nette wedstrijd en begon in de slotfase van de tweede manche aan een opmars. Dit zorgde ervoor dat hij op een goede zesde plaats werd afgevlagd, wat ook zijn resultaat was in het dagklassement.

Ivo Monticelli pakte op zijn krachtige GASGAS MC 450F kopstart in de eerste manche. Met vertrouwen wist hij de vierde plaats tot na het midden van de wedstrijd vast te houden. Omdat hij nog steeds niet volledig hersteld is van zijn schouderblessure die hij in het begin van het seizoen had, moest hij het tempo iets laten zakken en werd elfde.

In de tweede manche verloor Monticelli in het gedrang van de eerste ronde vele plaatsen en moest vanuit de achterhoede naar voren komen. In het midden van de wedstrijd vond hij zijn ritme en kwam hij met constante rondetijden naar voren. In de slotfase nam hij de elfde plaats in handen en wist deze vast te houden tot over de finish.

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Vandaag zou hoe dan ook een uitdaging worden in verband met mijn blessure. Gelukkig was er niets gebroken na mijn valpartij op woensdag, enkel een bloeduitstorting rondom mijn ribben, wat heel pijnlijk is. In het bijzonder op een baan zoals deze. Ik reed andere lijnen om zo de diepste gaten te ontwijken. Het is niet ideaal om zo te moeten rijden en ik had verwacht om top 15 te kunnen rijden. Om dan zevende en zesde te worden in de manches met een zesde plaats in het dagklassement is iets waar ik heel blij mee ben. In de eerste manche begon ik rustig. Ik wilde geen terugval krijgen waardoor ik geduldig was. Toen er meer spreiding kwam in het deelnemersveld begon ik aan te zetten en rijders in te halen. Ik finishte als zevende en dat was goed. In de tweede manche werd ik zesde, een klein beetje beter en hiermee heb ik twee goede resultaten neer weten te zetten die belangrijk zijn voor het kampioenschap. Ik ga nu de komende weken verder werken aan mijn herstel.’’

 

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Vandaag was een goede dag waarin ik weer veel punten heb weten te scoren en twee constante manches heb gereden. Ik ben een klein beetje teleurgesteld over de eerste manche maar ik moet eigenlijk blij zijn als ik kijk naar de lange weg die ik door mijn blessure heb moeten afleggen. Ik ben nog steeds aan het herstellen en aan het vechten om 100 procent fit te worden. Het is jammer om zolang vooraan mee te doen nadat ik opnieuw een kopstart had gepakt en dan elfde te worden. Ik heb de snelheid en daarom ga ik mij voor de volgende wedstrijd concentreren op het trainen want de set up van mijn GASGAS is echt perfect nu. Ik moet alleen een inhaalslag maken met mijn conditie. Ik keer nu terug naar Belgie en zal daar hard blijven trainen voor de volgende Grand Prix.’’

Standing Construct GASGAS Factory Racing zal zich nu gaan voorbereiden op de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap.

Uitslagen Grand Prix of Kegums:

MXGP – Daguitslag
1. Jeffrey Herlings (KTM) 43pts;
2. Arminas Jasikonis (Husqvarna) 42;
3. Jorge Prado (KTM) 38…
6. Glenn Coldenhoff (GASGAS) 29;
12. Ivo Monticelli (GASGAS) 20

MXGP – Race 1
1. Tim Gajser (Honda) 17 laps, 35:20:589;
2. Arminas Jasikonis (Husqvarna) 35:29:368;
3. Jorge Prado (KTM) 35:41:679…
7. Glenn Coldenhoff (GASGAS) 35:55:233;
11. Ivo Monticelli (GASGAS) 36:14:441

MXGP – Race 2
1. Jeffrey Herlings (KTM) 17 laps, 35:26:803;
2. Antonio Cairoli (KTM) 35:34:701;
3. Arminas Jasikonis (Husqvarna) 35:38:863…
6. Glenn Coldenhoff (GASGAS) 35:58:375;
11. Ivo Monticelli (GASGAS) 36:34:163

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

MXGP
1. Jeffery Herlings (KTM) 213pts;
2. Tim Gajser (Honda) 167;
3. Arminas Jasikonis (Husqvarna) 163…
5. Glenn Coldenhoff (GASGAS) 146;
20. Ivo Monticelli (GASGAS) 50

Recent Posts

Start typing and press Enter to search