Zware dag voor Standing Construct GASGAS Factory Racing in MXGP van Italie

Het was een uitdagende dag voor Standing Construct GASGAS Factory Racing tijdens de Grand Prix van Italie, waar Glenn Coldenhoff opnieuw een constante wedstrijd reed en zevende werd in het dagklassement. Ondanks dat Ivo Monticelli zich niet lekker voelde, vocht hij voor wat hij waard was en scoorde belangrijke punten voor het wereldkampioenschap.

Glenn Coldenhoff is bijna volledig hersteld van zijn ribblessure die hij tijdens de triple header in Letland had opgelopen. In de eerste manche kwam hij niet lekker weg bij de start maar kwam toch in de top tien uit de eerste bocht. Coldenhoff had in de eerste helft van de wedstrijd verschillende gevechten en nam in de zevende ronde de zevende plaats in. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish.

In de tweede manche hield Coldenhoff de schade beperkt. Bij het aanrijden van de eerste bocht werd hij ingesloten. Coldenhoff vocht de hele wedstrijd voor wat hij waard was en kwam op een achtste plaats over de finish, waarmee hij zevende werd in de daguitslag. Na zes wedstrijden staat de 29-jarige Coldenhoff op een zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP.

De Grand Prix van Italie liep voor Monticelli niet zoals hij had gewild. Op de dagen voorafgaande aan het evenement had hij een maagprobleem opgelopen. Toch wist hij in de eerste manche kopstart te pakken. Door het maagprobleem had Monticelli geen energie waardoor het een loodzware wedstrijd was voor de thuisrijder. Hij ging diep en wist in beide manches in de punten te finishen.

Glenn Coldenhoff: ‘’Het was niet de dag waar ik op gehoopt had. Ik voelde me goed in de training en in de tijdtraining. Ik zette een zevende tijd op de klok en dat was goed. We hadden allemaal zo’n beetje dezelfde snelheid dus dat was goed. In de eerste manche reageerde ik net iets te laat bij de start en daardoor zat Ik er niet goed bij. De start is hier heel belangrijk en daarom was het een moeilijke wedstrijd voor mij. In de tweede manche was mijn start niet veel beter maar ditmaal kwam ik terug naar een achtste plaats. We gaan deze wedstrijd analyseren en voor woensdag gaan we veel trainen op de starts.’’

 

Ivo Monticelli: ‘’Het was heel jammer en zeker niet de thuis Grand Prix waarop ik had gehoopt. Ik heb veel getraind voor deze wedstrijd maar een aantal dagen voor de wedstrijd heb ik een maagprobleem opgelopen waardoor ik alle energie kwijt ben geraakt. Ik pakte kopstart in de eerste manche en reed in de eerste ronde aan de leiding. Dat was eigenlijk het hoogtepunt van de dag voor mij. Ik eindigde op een negentiende en een zeventiende plaats en scoorde hiermee wat punten. Ik ben teleurgesteld voor het Standing Construct GASGAS team en mijzelf en ik hoop dat ik het woensdag beter doe!’’

Daguitslag MXGP Faenza:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jeremy Seewer 44 Pnt
3 Antonio Cairoli 40 Pnt
4 Romain Febvre 33 Pnt
5 Jorge Prado 33 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 27 Pnt
19 Ivo Monticelli 6 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 263 Pnt
2 Antonio Cairoli 203 Pnt
3 Tim Gajser 196 Pnt
4 Arminas Jasikonis 186 Pnt
5 Jeremy Seewer 178 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 173 Pnt
16 Ivo Monticelli 56 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search