Glenn Coldenhoff laat sterke indruk achter in MXGP in Faenza en wordt zesde

Glenn Coldenhoff van Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft zich in de zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Faenza flink verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd in Faenza. Coldenhoff kwam in de eerste manche na een moeilijk begin van de manche terug naar een zesde plaats. In de tweede manche liet hij zien dat hij de snelheid heeft om mee te strijden voor de podiumplaatsen en haalde er een vijfde plaats uit.

In de eerste manche kwam Glenn sterk terug nadat hij in het gedrang van de eerste bocht veel plaatsen had verloren. Hij kwam goed terug naar voren en kwam net tekort om een top vijf plaats te pakken en werd zesde. In de tweede manche koos Coldenhoff voor een plaats meer aan de binnenzijde van het startveld om zo de chaos in de eerste bocht te voorkomen. Dit plan werkte want hij kon ruim in de top tien aan de wedstrijd beginnen en begon al snel de druk op te voeren bij Clement Desalle en Romain Febvre. Hij wist beide rijders in dezelfde bocht te passeren en zette zijn zinnen op de vierde plaats. Op het snelle circuit, dat op veel plaatsen uit 1 ideale lijn bestond, kon hij geen plaatsen winst meer boeken en kwam op zijn MC 450F als vijfde over de finish.

Ondanks dat Ivo Monticelli er alles aan heeft gedaan om te herstellen van buikgriep, moest hij de zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap laten schieten.

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik ben tevreden over mijn rijden, al laat het eindresultaat dat niet echt zien. Ik heb mijzelf flink verbeterd ten opzichte van zondag en daar ben ik blij om. Vorig weekend had ik de snelheid niet maar dat had ik vandaag wel in de kwalificatie en in de manches. In de eerste manche was het gekkenwerk in de eerste paar ronden waardoor ik voor de tweede manche besloot om verder vanaf binnen te starten om dit te voorkomen. Toch was het nog een gedrang van jewelste maar ik kon mij er van verlossen en werkte mij op naar een vijfde plaats. Het gat naar de vierde man was niet zo groot maar omdat we vooraan allemaal dezelfde snelheid hebben was het moeilijk om in te lopen en een inhaalmanoeuvre te forceren. Ik kijk uit naar zondag en ik heb er vertrouwen in dat ik voor betere resultaten kan gaan.’’

Aanstaande zondag zal Standing Construct GASGAS Factory Racing van start gaan in de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Faenza.

Daguitslag MXGP Faenza:
1 Jorge Prado 44 Pnt
2 Tim Gajser 41 Pnt
3 Jeremy Seewer 39 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 263 Pnt
2 Antonio Cairoli 241 Pnt
3 Tim Gajser 237 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 204 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search