Glenn Coldenhoff zevende in MXGP Emilia Romagna

Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft zich door de uitdagende MXGP van Emilia Romagna heen geslagen. Glenn Coldenhoff wist op een sterke zevende plaats te eindigen in het dagklassement en pakte met een achtste en vijfde plaats in de manches belangrijke punten voor het kampioenschap. Ivo Monticelli stond weer dapper achter het starthek nadat hij de wedstrijd van woensdag had moeten missen vanwege buikgriep. Ondanks dat hij in de tijdtraining zijn enkel verdraaide wist hij in de manches op een vijftiende plaats over de finish te komen.

Het was een dag waarin de resultaten van Glenn Coldenhoff alleen maar beter werden. Bij de start van de eerste manche had hij op zijn MC 450F een goede reactie toen het hek viel maar omdat hij met de rijder naast hem in aanraking kwam, moest hij het gas dicht doen. Om op het verraderlijke circuit van Faenza naar voren te komen, was niet makkelijk maar Coldenhoff vocht door en wist er een achtste plaats uit te halen.

In de tweede manche kon Coldenhoff in de top tien aan de wedstrijd beginnen. In de eerste helft van de wedstrijd werkte hij zich op naar een vijfde plaats maar omdat de kopmannen te ver weg waren en hij een veilige voorsprong had op de zesde man, besloot hij om een constant tempo te gaan rijden. Dit pakte goed uit en Coldenhoff wist op een goede vijfde plaats over de finish te komen waarmee hij zevende werd in de daguitslag.

Ivo Monticelli was nog niet volledig hersteld van de buikgriep waardoor hij de Grand Prix van woensdag miste. In de tijdtraining verdraaide hij zijn enkel en dit was zeker niet het begin van de dag waarop hij had gehoopt. Echter de fanatieke Italiaan liet zijn enkel intapen en ging vol overgave van start in de eerste manche. Na een nette wedstrijd werd hij vijftiende en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. Door een valpartij in de tweede manche miste hij met een eenentwintigste net de punten.

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’De dag begon goed en er waren een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de baan om het allemaal iets anders te maken dan woensdag. In de tijdtraining stond ik lang op een vijfde plaats en sloot de sessie uiteindelijk af als zesde. In de eerste manche pakte ik geen goede start en het koste mij vervolgens veel energie om naar voren te komen. In de tweede manche was mijn start vele malen beter en kwam ik op een achtste plaats uit de eerste bocht. Vervolgens werkte ik mijzelf op naar een vijfde plaats. Het heeft mij teveel tijd gekost om Prado te passeren maar het was moeilijk om teveel te pushen op dit gladde circuit. Ik ben niet tevreden met de resultaten maar daarnaast ook niet teleurgesteld. Ik blijf hard werken en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Mantova.’’

 

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Het is een zware week voor mij in Italie. Ik ben kapot door mijn buikgriep. Ik voelde me vanochtend beter maar toen verdraaide ik mijn enkel in de training. Ik moest de enkel in laten tapen voor de wedstrijd en daarom was het moeilijk om op de limiet te rijden. Ondanks dit was mijn eerste manche ok. Ik eindigde op een vijftiende plaats na een mooi gevecht met Calvin Vlaanderen en daar was ik tevreden over. In het begin van de tweede manche deed ik mijn enkel opnieuw pijn in een spoor en daarna kwam ik ten val. Ik miste net de punten en dat was moeilijk voor mij. Ik heb nu twee weken om te herstellen en ik zal er alles aan doen om in Mantova 100 procent fit te zijn.’’

De volgende Grand Prix voor Standing Construct GASGAS Factory Racing is op zondag 27 september in het Italiaanse Mantova, wat de eerste wedstrijd is van de volgende triple header.

Daguitslag Grand Prix Emilia Romagna:
1 Antonio Cairoli 44 Pnt
2 Tim Gajser 41 Pnt
3 Jorge Prado 40 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 29 Pnt
18 Ivo Monticelli 6 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 285 Pnt
2 Tim Gajser 278 Pnt
3 Jeffrey Herlings 263 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 233 Pnt
20 Ivo Monticelli 62 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search