Glenn Coldenhoff tweede in Grand Prix van Lombardije

Glenn Coldenhoff van Standing Construct GASGAS Factory Racing is terug op het MXGP podium door in de Grand Prix van Lombardije op een tweede plaats te eindigen. Het was een positieve dag voor Coldenhoff die na een vierde plaats in de eerste manche, een sterke tweede manche reed waarin hij op een tweede plaats werd afgevlagd. Zijn teammaat, Ivo Monticelli, kende opnieuw tegenslag want hij kwam in de eerste manche hard ten val bij de start. In de tweede manche wist de Italiaan op een zestiende plaats over de finish te komen.

Glenn begon met veel zelfvertrouwen aan de eerste manche en wist met een vierde plaats in de eerste manche zijn kansen op een podium open te houden. In de tweede manche kwam hij zonder problemen door de eerste bocht en hield zich tijdens de chaotische beginfase netjes staande. De hele wedstrijd had hij een strak tempo in handen en kwam op een vijfde plaats over de finish. Echter na de finish kregen drie rijders, die voor hem waren geeindigd, een penalty waardoor Coldenhoff doorschoof naar een tweede plaats, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement. De komende twee wedstrijden van het wereldkampioenschap MXGP worden eveneens op het circuit van Mantova verreden waardoor Coldenhoff met veel vertrouwen uitkijkt naar de tiende wedstrijd van het kampioenschap.

De tegenslagen van Ivo Monticelli gingen in Mantova verder. Hij had een goede reactie bij de start van de eerste manche maar helaas kwam hij in de eerste bocht met een andere rijder in aanraking en kwam ongelukkig ten val. Monticelli besloot om de wedstrijd te verlaten en bezocht de medische post. Bont en blauw keerde hij terug naar de truck van het team maar gelukkig had hij niets gebroken. Ivo was vastbesloten om in de tweede manche van start te gaan en wist hierin op een zestiende plaats over de finish te komen waarmee hij vijf punten wist te pakken.

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Een tweede plaats is een goed resultaat. Ik had liever in het gevecht aan de kop gezeten dan achteraan in dit groepje maar het is wat het is. Ik had een goed gevoel op de baan en dat is belangrijk. Het is moeilijk om op dit circuit in te halen en bijna iedereen rijdt dezelfde snelheid. Ik pakte goede starts en was in staat om naar voren te komen, in het bijzonder in de tweede manche. In de eerste manche ging het goed totdat ik aan kwam op een vierde plaats. Ik kwam in een ritme achter Cairoli maar was niet in staat om hem te passeren. Ik heb goede punten gepakt en ben tweede geworden in het dagklassement nadat een aantal rijders een penalty kregen omdat ze door zijn gesprongen bij een gele vlagsituatie. Met dit resultaat ben ik opgeklommen naar een vijfde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Ik kijk uit naar woensdag.’’

 

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Het was opnieuw een moeilijke dag voor mij. Ik had in de eerste manche een goede start maar kwam met een andere rijder in aanraking en viel. Hierbij kreeg mijn hoofd een flinke tik waardoor ik niet in staat was om verder te rijden. Ik ben naar de medische post gegaan en die gaven mij groen licht om in de tweede manche te rijden. Ook nu raakte ik iemand in de eerste bocht maar ditmaal bleef ik erop zitten. Wel moest ik in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Ik was in staat om terug te komen en verschillende rijders in de slotfase te passeren, wat mij een zestiende plaats opleverde. Ik heb een aantal punten gescoord maar dit is niet waar ik wil zijn. We gaan nu herstellen en woensdag gaan we het opnieuw proberen. Hopelijk kunnen we ons dan verbeteren!’’

Daguitslag MXGP Lombardije:
1 Jeremy Seewer 45 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 40 Pnt
3 Jorge Prado 40 Pnt
20 Ivo Monticelli 5 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 316 Pnt
2 Antonio Cairoli 311 Pnt
3 Jeremy Seewer 300 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 273 Pnt
20 Ivo Monticelli 67 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search