Coldenhoff zevende in MXGP Citta di Mantova

Glenn Coldenhoff van Standing Construct GasGas Factory Racing vocht in de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Mantova goed vooraan mee. Coldenhoff werd zevende en vijfde in de manches en werd hiermee zevende in de daguitslag. Ivo Monticelli werd dertiende in zijn thuis Grand Prix. Vanwege ziekte en blessures waren het een aantal moeilijke weken voor de Italiaan maar hij werkte een constante wedstrijd af en kwam goed tot scoren.

In beide manches vocht Coldenhoff mooie gevechten uit in de top tien. Het krappe circuit, in combinatie met de minimale verschillen tussen de rijders, maakten het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Coldenhoff kwam als zevende en vijfde over de finish en staat nu op een vijfde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Na een aantal moeilijke weken sloeg Ivo Monticelli vandaag terug. De vorm wordt weer beter en dit zorgde voor een veertiende plaats in de eerste manche en een dertiende plaats in de tweede manche. Het resultaat van de tweede manche was sterk te noemen omdat hij na een valpartij in de eerste ronde helemaal vanuit de achterhoede terug kwam naar een dertiende plaats. Dit was ook zijn resultaat in het dagklassement en dit geeft hem een flinke boost voor de wedstrijd van aankomende zondag.

Commentaar Glenn Coldenhoff: “In de training voelde ik me best goed en ik wist een vierde tijd neer te zetten. Hier was ik tevreden mee en keek uit naar de eerste manche! Ik pakte een matige start en moest buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Het duurde even voordat ik in mijn ritme kwam. Omdat het hier moeilijk is om in te halen, koste het tijd om de rijders voor mij in te halen en daardoor waren de leiders al ver weg. Toen ik op een zevende plaats aan kwam, ben ik mijn eigen wedstrijd gaan rijden. Ik was tevreden over mijn snelheid en werd zevende. In de tweede manche was mijn start iets beter, ik denk rond de zevende plaats. Het was gelijk een groot gevecht met de rijders om mij heen. We hadden allemaal dezelfde snelheid en net zoals in de eerste manche was het moeilijk om in te halen. Mijn rijden was goed vandaag maar mijn starts zullen beter moeten om hoger te kunnen eindigen. Ik weet waaraan ik moet werken want wil dit weekend echt meer.”

 

Commentaar Ivo Monticelli: “Eindelijk een goede dag voor mij. In de eerste manche reed ik op een dertiende plaats totdat ik even ten val kwam. Ik werd veertiende maar hier was ik tevreden mee. In de tweede manche kwam ik bij de start ten val en lag onder mijn motor. Vanaf een laatste plaats kwam ik helemaal terug naar een dertiende plaats en daar ben ik heel blij mee. Mijn rondetijden waren goed voor in de top tien en dat geeft me vertrouwen voor zondag. Ondanks de valpartijen heb ik er echt van genoten vandaag. Ik voelde me goed op de motor en mijn snelheid en conditie zijn goed. Ik kijk uit naar zondag en naar de rest van het seizoen.”

Aankomende zondag staat voor Standing Construct GasGas Factory Racing de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP op het programma in Mantova.

Daguitslag MXGP Mantova:
1 Romain Febvre 45 Pnt
2 Jorge Prado 40 Pnt
3 Tim Gajser 36 Pnt
4 Antonio Cairoli 36 Pnt
5 Jeremy Seewer 34 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 352 Pnt
2 Antonio Cairoli 347 Pnt
3 Jeremy Seewer 334 Pnt
4 Jorge Prado 317 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 303 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search