Standing Construct GASGAS Factory Racing met Glenn Coldenhoff op het podium in Mantova

Glenn Coldenhoff van Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft in de derde en laatste Grand Prix van de triple header in Mantova een podiumplaats weten te behalen. Coldenhoff kwam in de eerste manche heel dichtbij de manchezege en werd vijfde in de tweede manche. Met een 2-5 in de manches mocht hij als derde plaats nemen op het podium. Ivo Monticelli scoorde zijn beste resultaat van het seizoen en werd met een 8-11 in de manches elfde in het dagklassement.

In de kwalificatie bezorgde Coldenhoff GASGAS haar allereerste pole position in de MXGP klasse en legde hiermee de basis voor een zeer succesvolle dag. In de eerste manche pakte hij een goede start maar door een aantal bekeken eerste paar ronden verloor hij een paar posities. Daarna begon hij zich met de strijd in de top vijf te bemoeien. In het midden van de wedstrijd reed hij op een zesde plaats maar door een aantal hele mooie lijnen te rijden wist hij de rijders voor hem te passeren en kwam in de voorlaatste ronde aan op een tweede plaats. Hij dichtte het gat tot aan Tim Gajser maar kwam uiteindelijk tijd tekort om die ook nog te kunnen passeren en werd nu tweede!

Na zijn sterke optreden in de eerste manche ging Coldenhoff diep in de tweede manche. Omdat er niet veel ideale lijnen lagen waren er niet veel inhaalmogelijkheden. Coldenhoff kwam als vijfde over de finish en werd hiermee derde in de daguitslag.

Ivo Monticelli had opnieuw een sterke dag in Mantova en kon hiermee eindelijk een periode van ziekte en blessures achter zich laten. Met een achtste plaats in de eerste manche scoorde hij zijn beste resultaat van het seizoen. Hiermee liet hij zijn potentieel zien en reed in de beginfase mooi mee met zijn teammaat binnen Standing Construct GASGAS Factory Racing. Ivo pakte een welverdiende top tien plaats en deed hiermee vertrouwen op voor de tweede manche.

Een valpartij in de eerste ronde van de tweede manche maakte het moeilijk voor Monticelli. Hij begon aan een opmars naar voren en kwam op een goede elfde plaats over de finish. Hiermee miste hij net een top tien plaats in de daguitslag en werd nu elfde. Dit is goed voor het vertrouwen van Monticelli die zich nu zal gaan voorbereiden op de volgende Grand Prix in Spanje.

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Het voelt altijd goed om op het podium te staan. Ik wilde op de hoogste trede staan en ik denk dat het met betere starts mogelijk moet kunnen zijn. Ik ben heel blij met mijn eerste manche. Ik had een aantal goede lijnen en tegen het einde van de wedstrijd kwam het allemaal samen. Op de finish zat ik heel dicht achter de kopman. Dit is een goed resultaat maar we willen altijd meer. We gaan deze week hard aan het werk met de starts zodat we er klaar voor zijn in Spanje.’’

 

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Het was een positieve dag voor mij. In de tijdtraining stond ik even op de snelste tijd en dat zorgde voor een goede start van de dag. Ik voelde me goed op de motor en ik was eindelijk in staat om in de eerste manche een goed resultaat neer te zetten. Ik was er klaar voor om in de tweede manche hetzelfde te doen maar door een valpartij in de eerste ronde kon ik dit vergeten. Ik kwam nog terug naar een elfde plaats en heb mijn vertrouwen weer terug. Ik weet dat ik in de top tien kan eindigen en ik hoop dat ik dit in Spanje verder kan zetten.’’

Standing Construct GASGAS Factory Racing reist nu af naar Spanje voor de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap, welke verreden wordt op zondag 11 oktober.

Daguitslag MXGP of Europe:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Antonio Cairoli 41 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 38 Pnt
4 Jeremy Seewer 35 Pnt
5 Mitch Evans 31 Pnt
11 Ivo Monticelli 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 399 Pnt
2 Antonio Cairoli 388 Pnt
3 Jeremy Seewer 369 Pnt
4 Jorge Prado 341 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 341 Pnt
17 Ivo Monticelli 105 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search