Glenn Coldenhoff vierde in de Grand Prix van Spanje

Glenn Coldenhoff van Standing Construct GASGAS Factory Racing is in de Grand Prix van Spanje op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff wist dit resultaat te behalen met een 5-4 in de manches. Zijn teammaat Ivo Monticelli reed twee constante manches en eindigde beide keren net buiten de top tien om twaalfde te worden in de daguitslag.
Coldenhoff begon sterk aan de eerste manche door op een derde plaats uit de eerste bocht te komen. In het gedrang van de eerste ronde raakten verschillende rijders elkaar bij het ingaan van de derde bocht. Glenn kon niets anders dan het gas dicht doen omdat hij anders ten val was gekomen. Coldenhoff viel hierdoor bijna buiten de top tien maar met een aantal creatieve lijnen wist hij zich op zijn MC 450F gedurende de wedstrijd terug te knokken naar een vijfde plaats.
In de tweede manche dook hij aan de binnenzijde de eerste bocht in en dit bleek een goede keuze te zijn van Coldenhoff want hierdoor kwam hij aan de buitenzijde bij de derde bocht aan. Ook nu was er in deze bocht veel chaos maar dit kon Coldenhoff nu vermijden waardoor hij als vijfde aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat de verschillen tussen de snellere MXGP-rijders hier bijzonder klein waren, wist Coldenhoff gedurende de wedstrijd enkel Jeremy Seewer te passeren en eindigde op een vierde plaats, wat ook zijn resultaat was in het dagklassement.
Ivo Monticelli kende opnieuw een positieve Grand Prix en kwam in beide manches tot scoren. In de eerste manche vocht hij zich door een klein beetje arm pump heen en werd dertiende. In de tweede manche deed hij het een positie beter en kwam hij op een twaalfde plaats over de finish.
Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik ben tevreden over vandaag. Ik voelde me de hele dag heel goed op de motor en dat hielp echt. Het niveau in MXGP is heel hoog en daarom is de start heel belangrijk. In de eerste manche wist ik op een derde plaats uit de eerste bocht te komen maar in de derde bocht raakten verschillende rijders elkaar. Ik moest stoppen om een valpartij te voorkomen. Het was frustrerend omdat ik terug viel naar een negende plaats. Ik vond een aantal goede lijnen en knokte mijzelf terug naar een vijfde plaats. Met een goed gevoel begon ik aan de tweede manche. Ik kwam niet heel goed weg bij de start maar ik bleef buitenom rijden waardoor ik alle sporen miste en daardoor ook de chaos. Hierdoor lag ik na een aantal bochten op een vijfde plaats. Toen Jeremy Seewer een fout maakte, wist ik de vierde plaats over te nemen. Niet slecht want ik heb goede punten gescoord. Op naar Lommel waar we drie wedstrijden oprij hebben en ik weet dat ik daar beter zal zijn.’’
Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Ik voelde me heel goed op deze nieuwe baan. De kwalificatie verliep goed en met een zesde plaats wist ik dat mijn snelheid goed was. Om opnieuw een constante Grand Prix te rijden is belangrijk voor mij. Een dertiende en een twaalfde plaats in de manches is goed en een stuk beter dan waar ik een maand geleden stond. Dit geeft me vertrouwen voor de rest van het seizoen en ik ben zeer positief. Ik weet dat ik vooraan hoor en het doel is om in iedere manche in de top tien te eindigen en het seizoen sterk af te sluiten.’’
Standing Construct GASGAS Factory Racing komt op 18 oktober aan de start in de eerste van drie Grand Prix’s op het zandcircuit van Lommel in Belgie.
Daguitslag MXGP Spanje:
1 Jorge Prado 50 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Romain Febvre 42 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 34 Pnt

12 Ivo Monticelli 17 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 441 Pnt
2 Antonio Cairoli 417 Pnt
3 Jeremy Seewer 396 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 375 Pnt
17 Ivo Monticelli 122 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search