Standing Construct GASGAS Factory Racing kent moeilijke dag in MXGP of Flanders

Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft in de dertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Belgische Lommel een moeilijke dag gekend. Ivo Monticelli wist in de tweede manche na een valpartij bij de start terug te komen naar een elfde plaats terwijl Glenn Coldenhoff in de kwalificatie hard ten val kwam en niet in staat was om in de manches in actie te komen.

In de eerste manche kwam Monticelli een aantal keren ten val en moest daardoor vroegtijdig de wedstrijd verlaten. In de tweede manche sloeg hij terug en na een valpartij bij de start, net zoals in de eerste manche, slaagde Ivo erin om snel in zijn ritme te komen en kwam door het veld terug naar voren. Monticelli werkte een indrukwekkende wedstrijd af en kwam net buiten de top tien op een elfde plaats over de finish.

Glenn Coldenhoff kwam in de training hard ten val en werd overgebracht naar een lokaal ziekenhuis waar hij vannacht zal blijven en morgen verder onderzocht zal worden. Gelukkig heeft Coldenhoff overal gevoel  maar wel zijn er al compressie breuken geconstateerd in drie wervels.

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Het was geweldig om een wedstrijd dichtbij de werkplaats van het team te hebben. We rijden hier vaak en daarom wist ik met welke set up van de motor ik van start moest gaan. Helaas kwam ik in de eerste manche hard ten val bij de start. Ik sprong snel terug op de motor en reed een goede inhaalrace totdat ik met Antonio Cairoli ten val kwam en later nog een keer in de waves. In de tweede manche voelde ik me goed. Opnieuw kwam ik bij de start ten val maar ik vond een goed ritme en bleef geconcentreerd rijden. Ik lag ver achter maar kwam nog terug naar een elfde plaats, wat heel goed was. Mijn motor en conditie zijn heel goed en daardoor hoop ik dat ik woensdag betere starts zal hebben.’’

Aankomende woensdag wordt de veertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP verreden in Lommel.

Daguitslag wereldkampioenschap MXGP Lommel:
1 Tim Gajser 42 Pnt
2 Gautier Paulin 41 Pnt
3 Jorge Prado 38 Pnt
15 Ivo Monticelli 10 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 488 Pnt
2 Antonio Cairoli 440 Pnt
3 Jorge Prado 429 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 375 Pnt
17 Ivo Monticelli 132 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search