Ivo Monticelli dichtbij de top tien in Grand Prix van Limburg

Ivo Monticelli van Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft in de veertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Lommel twee constante manches gereden. Hij werd in zowel de eerste als de tweede manche op een twaalfde plaats afgevlagd.

In de eerste manche kwam hij niet heel goed weg bij de start maar begon aan een opmars naar voren en was in het midden van de wedstrijd in gevecht om de negende plaats. Uiteindelijk finishte hij als twaalfde en pakte hiermee belangrijke punten voor de tussenstand. De tweede manche was een kopie van de eerste manche waardoor hij na een probleemloze wedstrijd op een twaalfde plaats werd afgevlagd en elfde werd in het dagklassement.

Glenn Coldenhoff kon niet aan de start komen in de Grand Prix van Limburg. De Nederlander heeft bij zijn valpartij op zondag in twee ruggenwervels een compressiebreuk opgelopen. Dit heeft tijd nodig om te herstellen waardoor het seizoen er voor hem op zit. De winnaar van de derde wedstrijd van het kampioenschap zal zich nu gaan concentreren op volledig herstel en gaat zich concentreren op seizoen 2021.

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Het was moeilijk vandaag. Ik heb in beide manches alles gegeven en het is een goede stap voorwaarts om in beide manches op een twaalfde plaats te finishen. Ik moet me nu meer concentreren op mijn starts zodat ik met de topjongens kan rijden en hun snelheid kan rijden. Al met al ben ik blij, maar nu moet ik in de top tien eindigen, want dit is wel de positie waarop ik hoor te zitten.’’

Standing Construct GASGAS Factory Racing staat op zondag opnieuw achter het starthek in Lommel voor de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP.

Daguitslag MXGP of Limburg:
1 Jorge Prado 47 Pnt
2 Tim Gajser 45 Pnt
3 Antonio Cairoli 38 Pnt
11 Ivo Monticelli 18 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 533 Pnt
2 Antonio Cairoli 478 Pnt
3 Jorge Prado 476 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 375 Pnt
16 Ivo Monticelli 150 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search