Ivo Monticelli kent solide Grand Prix van Lommel

Ivo Monticelli van Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft er opnieuw een solide Grand Prix op zitten. Tijdens de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Lommel wist Monticelli vijftiende te worden in het dagklassement.

Ivo Monticelli was in deze wedstrijd de enige rijder onder de tent bij Standing Construct GASGAS Factory Racing. In de eerste manche moest de Italiaan vanaf een vijfentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Na 30 minuten en 2 ronden wist hij na een zwaar bevochten wedstrijd op een veertiende plaats over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij na het midden van de wedstrijd op een twaalfde plaats rijdend ten val en moest daardoor in het resterende deel van de wedstrijd diep gaan. Monticelli wist in de slotfase nog twee rijders te passeren en werd op een zeventiende plaats afgevlagd. Hiermee werd de Italiaan vijftiende in het dagklassement.

De wedstrijd in Lommel was de derde en laatste van de triple header Grand Prix aldaar. Standing Construct GASGAS Factory Racing zal nu afreizen naar het Italiaanse Arco di Trento waar volgend weekend de laatste triple header Grand Prix van het seizoen van start gaat.

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Het was een zware dag vandaag. Lommel is altijd een moeilijke baan en dit werd door de regen alleen maar erger. Ik pakte vandaag geen goede starts. In de tweede manche ging het beter en had ik een goed gevoel op de motor. Helaas kwam ik toen op een twaalfde plaats rijdend ten val, wat zeer frustrerend was. Ik ben nog gezond en ik voel me goed op de motor. Ik moet zorgen dat ik er in het begin bij zit zodat ik weer in de top tien kan finishen.’’

Daguitslag Grand Prix van Lommel:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Romain Febvre 44 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
15 Ivo Monticelli 11 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 583 Pnt
2 Antonio Cairoli 509 Pnt
3 Jeremy Seewer 499 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 375 Pnt
16 Ivo Monticelli 161 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search