Ivo Monticelli scoort beste seizoenresultaat in MXGP Arco di Trento

Ivo Monticelli van Standing Construct GASGAS Factory Racing is in de zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento op een sterke zevende plaats geëindigd en heeft hiermee zijn beste seizoenresultaat neer weten te zetten.

Op zondag werd de eerste van drie wedstrijden op het harde circuit van Pietramurata verreden. Met het einde van het kampioenschap in zicht was Ivo gemotiveerd om iets goeds te laten zien.

In de tijdtraining liet hij al zien dat hij zich goed thuis voelt op dit circuit en wist een scherpe derde tijd op de klok te zetten. Echter bij de start van de eerste manche werd hij van achteren aangetikt en had geluk dat hij op de motor kon blijven zitten. Wel verloor hij hier veel plaatsen mee en moest vanaf een zeventiende plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend wist Monticelli in de eerste ronde al vanaf een zeventiende plaats terug te komen naar een twaalfde en had in de vierde ronde de negende plaats al in handen. Ondanks dat hij bij de achtste man
aan de deur begon te kloppen, kon hij het verschil niet maken en kwam als negende over de finish.

Na een goede start in de tweede manche nam Ivo in de tweede bocht het binnenste spoor en kon als zesde aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde vermeed hij alle chaos en kon zijn wedstrijd op gaan bouwen. Gedurende de wedstrijd viel hij terug naar een negende plaats en maakte deel uit van een strijdend groepje van vijf rijders. In het midden van de wedstrijd wist hij Dylan Walsh te passeren en nam de achtste plaats over. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish en werd hiermee zevende in het dagklassement, wat zijn beste resultaat van dit
seizoen is.

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’De harde Italiaanse ondergrond past bij mij. Ik vind dit echt een mooie baan en ik voelde mijzelf de hele dag comfortabel. In de kwalificatie ging het goed en wist ik een derde tijd neer te zetten. Ik wist dat ik met goede starts in de top tien kon rijden en dat heb ik gedaan. Negende en achtste in de manches zijn de posities waar ik hoor te zitten. Ik zit nu op een goede plaats en ik kijk enthousiast uit naar de laatste twee wedstrijden van het seizoen.’’

Aankomende woensdag staat de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap op het programma in Arco di Trento.

Daguitslag MXGP Arco di Trento:
1 Antonio Cairoli 44 Pnt
2 Tim Gajser 43 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Gautier Paulin 38 Pnt
5 Jeremy Seewer 36 Pnt
7 Ivo Monticelli 25 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 626 Pnt
2 Antonio Cairoli 553 Pnt
3 Jeremy Seewer 535 Pnt
4 Romain Febvre 487 Pnt
5 Jorge Prado 476 Pnt
16 Ivo Monticelli 186 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search