Ivo Monticelli in de top tien in Grand Prix van Arco di Trento

Ivo Monticelli van Standing Construct GASGAS Factory Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento tiende geworden. Op eigen bodem wist Monticelli op zijn MC 450F veertiende en achtste te worden in de manches.

Na zijn zevende plaats op zondag keek Monticelli enorm uit naar deze wedstrijd. Ondanks dat hij een hele goede start wist te pakken in de eerste manche, kwam hij in de tweede bocht in het gedrang terecht en verloor hierdoor vele plaatsen. Lang reed hij op een zestiende plaats maar door een sterk eindschot wist hij op een veertiende plaats over de finish te komen.

In de tweede manche reed Monticelli tijdens de eerste ronde aan de leiding totdat de wedstrijd vanwege een ongeval werd stil gelegd en er een herstart plaats moest vinden. Ook bij de herstart zat hij er goed vooraan bij en ging de strijd aan met de rijders in de top tien. Op het harde en snelle circuit van Pietramurata wist hij een aantal mooie inhaalmanoeuvres te maken en kwam als achtste over de finish waarmee hij tiende werd in het dagklassement. Met deze resultaten eindigde hij op een tiende plaats in het dagklassement.

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’Vandaag was goed maar ook moeilijk omdat de baan verraderlijk en snel lag. Hierdoor was het moeilijk om inhaalmanoeuvres te forceren. Het was geweldig om in de tweede manche aan de leiding te rijden maar helaas werd de wedstrijd stilgelegd. Uiteraard is de gezondheid van een rijder belangrijker en daarom ben ik blij dat Jeremy van Horebeek ok is. Ik zat dicht achter Paulin na de herstart en hiermee heb ik laten zien dat mijn snelheid goed is. Ik moet gewoon vooraan starten en meegaan met de toprijders.’’

Standing Construct GASGAS Factory Racing gaat zich nu voorbereiden op de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP, welke aankomende zondag op het circuit van Pietramurata wordt verreden!

Daguitslag Grand Prix Arco di Trento:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Jeremy Seewer 45 Pnt
3 Romain Febvre 38 Pnt
4 Clement Desalle 36 Pnt
5 Antonio Cairoli 31 Pnt
10 Ivo Monticelli 20 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 673 Pnt
2 Antonio Cairoli 584 Pnt
3 Jeremy Seewer 580 Pnt
4 Romain Febvre 525 Pnt
5 Jorge Prado 476 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 375 Pnt
16 Ivo Monticelli 206 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search