Ivo Monticelli dertiende in laatste Grand Prix in Arco di Trento

Ivo Monticelli van Standing Construct GASGAS Factory Racing heeft in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento een twaalfde plaats weten te behalen en is in het dagklassement dertiende geworden. In de eerste manche pakte Monticelli kopstart en reed in de kopgroep totdat een steen zijn voorrem beschadigde en hij vele plaatsen verloor en zeventiende werd. In de tweede manche pakte hij een minder goede start en omdat het moeilijk was om in te halen kwam hij toen niet verder dan een twaalfde plaats.

In de eerste manche vertrok Monticelli als een speer bij de start en pakte de holeshot. Monticelli reed twee ronden aan de leiding en liet hiermee zien dat hij de snelheid heeft om vooraan mee te kunnen doen. Helaas kreeg hij daarna een tegenslag te verwerken want een steen zorgde ervoor dat zijn voorrem kapot ging waardoor hij het tempo moest laten zakken. Vele plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij uiteindelijk op een zeventiende plaats over de finish kwam.

Jammer genoeg wist hij in de tweede manche niet zo’n goede start te pakken en vocht de hele manche net buiten de top tien duels uit. Na een zwaar bevochten wedstrijd eindigde hij uiteindelijk als twaalfde en werd hiermee dertiende in het dagklassement. In een seizoen vol met blessures en ziekte wist Monticelli vier keer kopstart te pakken, eindigde vijf keer in de top tien en is in de eindstand van het wereldkampioenschap MXGP op een vijftiende plaats.

Glenn Coldenhoff was vanwege een zware blessure absent tijdens de laatste paar wedstrijden. Nadat hij GASGAS de eerste MXGP totaal en manchezege bezorgde in de zomer, was de Nederlander op jacht naar een top drie plaats in het kampioenschap. Helaas raakte hij tijdens de dertiende wedstrijd van het kampioenschap in Lommel zwaar geblesseerd en miste daardoor de zes laatste wedstrijden van het seizoen. Toch is Coldenhoff nog op een achtste plaats geëindigd in de eindstand!

Commentaar Ivo Monticelli: ‘’De laatste Grand Prix van het seizoen begon zo goed met de holeshot in de eerste manche. Ik reed toen twee ronden aan de leiding, wat mooi was en het was goed om vooraan te rijden met de topjongens. Een goede start was hetgeen ik nodig had en ik was heel blij met hoe mijn wedstrijd verliep totdat een steen de voorrem beschadigde. Hierdoor was het moeilijk om tot stilstand te komen in de bochten en daardoor ben ik een aantal keren gevallen. In de tweede manche ging het goed. Het was moeilijk om in te halen en daardoor was een twaalfde plaats het hoogst haalbare. Dit was voor mij een uitdagend seizoen met een schouderblessure, maagvirus en een gescheurde enkel, maar ik heb alles gegeven wat ik had. Ik heb vier keer kopstart gepakt en ook vandaag mocht ik een keer als leider vertrekken. Het is altijd mooi om in een wedstrijd aan de leiding te rijden. Dit was niet het seizoen waarop ik had gehoopt maar ik wil het Standing Construct team bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. Ze stonden altijd achter mij en hebben me een geweldige motor gegeven. We zijn twee jaar samen geweest en hebben veel hoogtepunten gekend en daarom wil ik ze het allerbeste toewensen voor de toekomst.

Daguitslag MXGP Garda di Trentino:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Romain Febvre 47 Pnt
3 Gautier Paulin 38 Pnt
4 Jeremy Seewer 38 Pnt
5 Clement Desalle 28 Pnt
13 Ivo Monticelli 13 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 720 Pnt
2 Jeremy Seewer 618 Pnt
3 Antonio Cairoli 599 Pnt
4 Romain Febvre 572 Pnt
5 Gautier Paulin 505 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 375 Pnt
15 Ivo Monticelli 219 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search