Pauls Jonass scoort top drie plaats in MXGP Rusland

Pauls Jonass van Standing Construct GasGas Factory Racing heeft in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok hoogte en dieptepunten gekend. In de eerste manche kwam hij bij de start ten val waarbij zijn motor een beschadigde benzinetank opliep waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche revancheerde hij zich door sterk derde te worden!

Paul’s eerste manche was helaas al voorbij voordat deze echt begonnen was. Een valpartij in de eerste bocht zorgde ervoor dat zijn tank beschadigde en tijdens de pitstop in de pitlane werd besloten dat het niet verantwoord was om door te gaan. In de tweede manche draaide Pauls kort af in de eerste bocht en kon hierdoor in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Hij kon het hoge tempo goed volgen en wist dit vast te houden tot aan de finish. Pauls bleef tijdens een gevecht met Romain Febvre uit de problemen en werkte vervolgens een constante wedstrijd af om op een derde plaats over de finish te komen.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Het was echt geweldig om weer terug in het paddock te zijn en om weer een wedstrijd te rijden. Het was mijn eerste keer op de GasGas en het was echt heel goed maar helaas ook minder goed in de eerste manche. Ik kwam in de eerste bocht ten val en hierbij beschadigde mijn benzinetank waardoor de motor tijdens het rijden benzine verloor. Ik ben de pits ingegaan en daar hebben we besloten om niet verder te gaan omdat dit niet veilig zou zijn geweest. Dit was dus geen goede start van het kampioenschap maar in de tweede manche viel alles goed. Mijn GasGas vertrekt perfect van de startplaat en ik kon daardoor vooraan beginnen en heb gewoon een foutloze wedstrijd gereden. Ik zou nog iets harder kunnen maar dit is pas de eerste wedstrijd en de baan was zeer verraderlijk waardoor ik geen risico’s heb genomen. De eerste wedstrijd zit erop, 1 podium, nu op naar Matterley Basin voor de tweede wedstrijd van het kampioenschap.’’

Over twee weken staat de volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP op het programma in het Britse Matterley Basin.

Daguitslag Grand Prix van Rusland:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Jeffrey Herlings 40 Pnt
3 Romain Febvre 37 Pnt
4 Alessandro Lupino 34 Pnt
5 Jeremy Seewer 31 Pnt
8 Pauls Jonass 20 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search