Pauls Jonass op het podium in MXGP Lommel

Pauls Jonass van het Standing Construct GasGas factory team is in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Belgische Lommel op het podium geëindigd. Na een vierde plaats in de eerste manche reed Jonass in de tweede manche ronden lang aan de leiding en wist op een tweede plaats over de finish te komen. Hiermee eindigde hij in de thuis Grand Prix van het team op een mooie derde plaats.

Pauls concentreerde zich op de starts en dit was in de eerste manche goed te zien omdat hij als derde uit de eerste bocht kwam. Jonass reed snelle rondetijden en wist zich goed te handhaven op een derde plaats totdat hij met nog twee ronden te gaan gepasseerd werd door Antonio Cairoli en vierde werd.

In de tweede manche ging Jonass er voor. Opnieuw kwam hij op een derde plaats uit de start en wist binnen twee ronden door te stoten naar de koppositie. Hij gaf alles om de achtervolgers van zich af te houden. Het is niet makkelijk om in de MXGP klasse aan de leiding te rijden maar Jonass reed maar liefst negen ronden aan de leiding. Met nog een aantal ronden te gaan werd hij gepasseerd door Romain Febvre en eindigde op een sterke tweede plaats. Ondanks dat hij niet gewonnen heeft, was Pauls zeer blij dat hij weer terug is op het MXGP podium.

Brian Bogers kwam in het diepe zand van Lommel tot twee keer een elfde plaats en werd hiermee tiende in de daguitslag. Door deze goede score is hij in de tussenstand van het wereldkampioenschap opgeklommen van een negentiende naar een veertiende plaats.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Gewoon geweldig! Er zijn zoveel positieve punten voor mij vandaag. Mijn eerste podium op de GasGas, de eerste keer dat ik ronden lang aan de leiding heb gereden in MXGP en mijn eerste podium van dit seizoen. Na de wedstrijd in Loket hebben we de reset knop ingedrukt en een aantal veranderingen aan de motor doorgevoerd. Dit heeft me echt geholpen met de starts. Samen met het team hebben we goede progressie geboekt voor deze wedstrijd en zij verdienen deze podiumplaats. Het rijden van vandaag geeft mij veel vertrouwen voor mijn thuis GP en ik kan niet wachten om daar de baan op te gaan en om voor mijn eigen fans te rijden. Het wordt geweldig.’’

 

Commentaar Brian Bogers: ‘’Het was een goede dag voor mij, niet spectaculair maar ik heb wel twee keer goed gescoord. Het was zwaar vandaag! In beide manches werd ik elfde en hiermee ben ik tiende geworden in de daguitslag. Ik heb in beide manches mijn eigen lijnen gereden en ik vond het echt mooi. Ik wilde uiteraard betere resultaten maar ik heb mijn best gedaan. Met een tiende plaats in het dagklassement heb ik veel punten gehaald en daarnaast was het een goede dag voor mij en het team.’’

Het Standing Construct GasGas Factory team gaat zich nu voorbereiden op de volgende Grand Prix in het Letse Kegums.

Daguitslag MXGP Lommel:
1. Romain Febvre (Kawasaki) 47pts;
2. Jeffrey Herlings (KTM) 41
3. Pauls Jonass (GASGAS) 40
10. Brian Bogers (GASGAS) 20

MXGP – Race 1
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Romain Febvre (Kawasaki)
3. Antonio Cairoli (KTM)
4. Pauls Jonass (GASGAS)
11. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Romain Febvre (Kawasaki)
2. Pauls Jonass (GASGAS)
3. Jorge Prado (KTM) 35:56:772
11. Brian Bogers (GASGAS)

TUSSENSTAND WK MXGP:
1. Tim Gajser (Honda) 226pts;
2. Romain Febvre (Kawasaki) 221
3. Antonio Cairoli (KTM) 217
8. Pauls Jonass (GASGAS) 159
14. Brian Bogers (GASGAS) 63

Recent Posts

Start typing and press Enter to search