Brian Bogers behaald beste seizoensresultaat in MXGP Letland

Brian Bogers van het Standing Construct GasGas Factory team is tijdens de zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums diep gegaan en wist zijn beste seizoensresultaat te behalen met een zesde plaats in het dagklassement. Valpartijen speelden thuisrijder Pauls Jonass parten waardoor hij niet verder kwam dan een negende plaats in het dagklassement.

De zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP werd verreden op het zanderige circuit van Kegums in Letland. Voor Pauls Jonass was dit een thuiswedstrijd en met vertrouwen was hij naar Kegums gekomen om opnieuw te gaan strijden om de podiumplaatsen. Helaas was het niet de dag waar Pauls op voorhand op had gehoopt.

Een rijder die wel een succesvolle dag had was Pauls zijn teammaat, Brian Bogers. Voor Bogers zijn de zandcircuits niet vreemd en dit liet hij in Kegums zien op zijn MC 450F. In de eerste manche kwam hij van buiten de top twintig terug naar een tiende plaats.

Voor de tweede manche begon het te regenen en hierdoor was een goede start heel belangrijk. Bogers kwam goed weg bij de start en dook in de top tien de eerste bocht in. De 24 jaar oude Bogers begon aan een opmars naar voren en kwam in de elfde ronde aan op een vijfde plaats. Omdat de leiders te ver weg waren, reed Bogers de wedstrijd uit op een vijfde plaats en pakte hiermee een welverdiende zesde plaats in het dagklassement.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Het was een hele positieve dag voor mij in Letland. In de eerste manche pakte ik geen goede start maar ik wist vanaf een twintigste plaats terug te komen naar een tiende positie en ik voelde me geweldig op de motor. Ik kon mijn eigen lijnen rijden en ik genoot ervan toen ik naar voren kwam. In de tweede manche pakte ik een veel betere start en kon ik als achtste aan de wedstrijd beginnen. Ik wist vijfde te worden en werd daarmee zesde in de daguitslag. Met de pauze die we nu hebben, kan ik mijn starts verbeteren zodat we continu voorin kunnen zitten. Ik weet dat wanneer dit lukt, alles een stuk makkelijker zal zijn en ik de resultaten kan behalen waar ik thuis hoor.’’

Nadat Pauls Jonass vorig weekend op het podium wist te eindigen in de Grand Prix van Belgie kwam hij in Letland aan de start om opnieuw op jacht te gaan naar het eremetaal. Een goede zesde plaats in de eerste manche zorgde ervoor dat er nog van alles mogelijk was in de daguitslag. Helaas kwam hij in de tweede manche bij de start ten val en ondanks dat hij alles gaf om terug naar voren te komen, kwam hij niet verder dan een vijftiende plaats. Het was een uitdagende dag voor Pauls en hij staat nu zevende in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Na mijn podium in Lommel verwachte ik meer van dat tijdens mijn thuis Grand Prix maar helaas was dat niet zo. Het is jammer maar dat is motorcross. Mijn snelheid was de hele dag goed dus dat is positief. Ik denk wel dat de eerste manche beter had gekund maar het duurde iets te lang voordat ik mijn ritme vond. Met drie valpartijen in de tweede manche kun je niet verwachten dat je de klus klaart. We hebben nog veel wedstrijden te gaan en na de pauze gaan we weer op jacht naar de podiumplaatsen.

De volgende Grand Prix staat gepland op zondag 5 september in Turkije.

Uitslagen MXGP Letland:

MXGP – Daguitslag
1. Tim Gajser (Honda) 44pts
2. Jorge Prado (KTM) 43
3. Jeffrey Herlings (KTM) 43
6. Brian Bogers (GASGAS) 27
9. Pauls Jonass (GASGAS) 21

MXGP – Race 1
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Tim Gajser (Honda)
3. Antonio Cairoli (KTM)
6. Pauls Jonass (GASGAS)
10. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Jorge Prado (KTM)
2. Tim Gajser (Honda)
3. Romain Febvre (Kawasaki)
5. Brian Bogers (GASGAS)
15. Pauls Jonass (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap:

MXGP
1. Tim Gajser (Honda) 270pts
2. Romain Febvre (Kawasaki) 257
3. Jorge Prado (KTM) 255
7. Pauls Jonass (GASGAS) 180
14. Brian Bogers (GASGAS) 90

Recent Posts

Start typing and press Enter to search