Pauls Jonass geeft gas in MXGP Turkije

Het begon allemaal heel goed voor Standing Construct GasGas Factory Racing tijdens de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Afyonkarahisar, Turkije. Pauls Jonass had zijn draai goed gevonden op het circuit en wist in de eerste manche op een goede derde plaats over de finish te komen waarbij hij de kopgroep goed wist te volgen. Gemotiveerd ging hij de tweede manche in en het leek erop dat hij zijn goede prestatie van in de eerste manche kon herhalen of zelfs verbeteren. Helaas gooide een flinke valpartij roet in het eten waardoor hij de wedstrijd moest verlaten en genoegen moest nemen met een negende plaats in het dagklassement. Brian Bogers werd met twee constante uitslagen tiende in de Grand Prix.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Het was een teleurstellend einde van de dag na zo’n goede eerste manche. Tijdens de pauze in de kalender heb ik mijn conditie verbeterd en ook mijn snelheid op de motor is vooruit gegaan. Ik heb dit in de eerste manche kunnen laten zien. Gelukkig heb ik niets aan de valpartij in de tweede manche overgehouden. Het was een harde klap waarbij ik op het asfalt terecht kwam. Gelukkig heb ik enkel een aantal pittige kneuzingen maar ik ben er woensdag zeker weer bij. Ik twijfel er niet aan wat ik kan laten zien en ik ben er enthousiast over dat we binnen een aantal dagen van nu weer opnieuw kunnen rijden.’’

Na zijn teleurstellende thuis Grand Prix in Letland was Pauls er klaar voor om terug te slaan in Turkije. Een goede start zorgde ervoor dat de basis voor 1 van de sterkste manches van dit jaar was gelegd. Jonass ging het gevecht aan met de beste rijders die er op de wereld zijn en hield het tempo de hele manche strak. Met nog een aantal ronden te gaan nam hij de derde plaats in handen en begon te jagen op Jorge Prado. Hij finishte op een hele mooie derde plaats en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

In de tweede manche wilde Jonass nog eens herhalen wat hij in de eerste manche had laten zien. Helaas kwam hij in de vierde ronde op spectaculaire wijze ten val. Hij verloor de controle op een remknip en schoot over de kombocht heen. Hij kwam hard op zijn bovenbeen en enkel terecht maar raakte hierbij niet geblesseerd. Jonass is een harde jongen en zal aanstaande woensdag opnieuw aan het starthek staan tijdens de negende wedstrijd van het wereldkampioenschap, welke opnieuw op het circuit van Afyonkarahisar verreden zal worden.

Zijn teammaat Brian Bogers werkte een constante Grand Prix af en wist tiende te worden in het dagklassement. Ondanks dat de baan van Afyonkarahisar het tegenovergestelde is van wat Bogers prefereert, werkte hij een goede wedstrijd af en wist met een 11-12 in de manches tiende te worden in het dagklassement en is hiermee in de tussenstand van het wereldkampioenschap opgeklommen naar een dertiende plaats.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik heb gemengde gevoelens over vandaag. Ik voelde me goed op de motor en ik kwam in de eerste manche op een zevende plaats uit de start. Helaas reed ik te verkrampt en maakte daardoor fouten waardoor ik terug viel naar een elfde plaats. Ook in de tweede manche pakte ik een goede start maar in de eerste paar bochten verloor ik veel plaatsen. Daarna was mijn rijden veel beter en ik wist mijzelf terug op te werken vanaf een achttiende naar een twaalfde plaats, waar ik blij over ben. Ik denk dat wanneer ik woensdag het goede rijden en de starts verder kan zetten, ik hoger kan eindigen dan vandaag.’’

Het Standing Construct GasGas Factory Racing staat woensdag opnieuw aan de start op het circuit van Afyonkarahisar voor de negende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP.

Uitslagen wereldkampioenschap MXGP Turkije:

MXGP – Daguitslag
1. Jeffrey Herlings (KTM) 47pts
2. Jorge Prado (KTM) 42
3. Tim Gajser (Honda) 40
9. Pauls Jonass (GASGAS) 20
10. Brian Bogers (GASGAS) 19

MXGP – Race 1
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Jorge Prado (KTM)
3. Pauls Jonass (GASGAS)
11. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Tim Gajser (Honda)
2. Jeffrey Herlings (KTM)
3. Jorge Prado (KTM)
12. Brian Bogers (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Tim Gajser (Honda) 310pts
2. Jorge Prado (KTM) 297
3. Romain Febvre (Kawasaki) 293
7. Pauls Jonass (GASGAS) 200
13. Brian Bogers (GASGAS) 109

Recent Posts

Start typing and press Enter to search