Twee constante manches voor Pauls Jonass

Pauls Jonass van Standing Construct GasGas Factory Racing heeft drie dagen na zijn spectaculaire valpartij in de MXGP van Turkije een goede prestatie neer weten te zetten tijdens de negende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. Op het circuit van Afyonkarahisar voelde Jonass zich thuis en wist vijfde te worden in de daguitslag. Niet slecht voor iemand die drie dagen eerder nog zo hard ten val kwam. Brian Bogers kende net als Jonass een goede dag en wist twaalfde te worden in de daguitslag, ondanks dat hij in de eerste manche een steen in zijn gezicht had gehad.

In de eerste manche pakte Jonass een goede start en bleef hiermee verschoond van problemen. In de vierde ronde nam hij de vijfde plaats in handen en reed op gecontroleerde wijze naar de finish. In de tweede manche startte hij in de top drie maar viel in de beginfase terug naar een zesde plaats. Hierop wist hij stand te houden tot aan de finish. Het was geen spectaculaire wedstrijd voor Jonass maar hiermee scoorde hij opnieuw goed, en dat terwijl hij met vele kneuzingen aan de start kwam in de Grand Prix.

Brian Bogers kwam bij de start van de eerste manche ten val en kreeg tijdens zijn opmars naar voren een steen in zijn gezicht. Ondanks dit vocht Bogers door en wist er nog een zeventiende plaats uit te halen. In de tweede manche zat hij er goed vooraan bij maar in de eerste paar bochten verloor hij veel plaatsen waardoor hij opnieuw aan een opmars moest beginnen. Hij kon niet anders dan alles op alles te zetten en knokte zich gedurende de wedstrijd terug naar een tiende plaats.

Commentaar Pauls Jonass: “Het was niet mijn beste dag maar ook zeker niet de slechtste. Ik heb nog last van mijn val op zondag maar wanneer ik op de motor zit is het goed. De baan was heel verraderlijk en daardoor had ik er niet veel vertrouwen in om voluit te gaan. Ik besloot om constant te rijden en dit pakte goed uit met een vijfde en zesde plaats. In de tweede manche had ik tegen het einde van de manche de goede lijnen te pakken maar toen was het te laat. Het is mooi dat we nu terug het zand in gaan voor de volgende Grand Prix in Sardinië.

 

Commentaar Brian Bogers: “Het was een frustrerende dag want in de eerste manche kwam ik bij de start ten val. Ik kwam goed terug naar voren totdat een steen mijn neus raakte waardoor ik best wel dizzy was. Ik wist er met een zeventiende plaats nog een paar punten uit te halen. In de tweede manche pakte ik een hele goede start maar verloor in de eerste paar bochten veel plaatsen. Vanaf een vijftiende plaats kwam ik terug naar een tiende positie, wat niet slecht was. Het is jammer dat ik geen twee goede manches heb kunnen rijden maar over mijn snelheid in de tweede manche ben ik tevreden. In het zand van Riola gaan we terugslaan, ik kijk echt uit naar die wedstrijd.”

De volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP is op 19 september in Riola Sardo, Sardinië.

Uitslagen Grand Prix van Turkije

MXGP – Daguitslag
1. Jeffrey Herlings (KTM) 47pts
2. Tim Gajser (Honda) 45
3. Antonio Cairoli (KTM) 42
5. Pauls Jonass (GASGAS) 31
12. Brian Bogers (GASGAS) 15

MXGP – Race 1
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Antonio Cairoli (KTM)
3. Tim Gajser (Honda)
5. Pauls Jonass (GASGAS)
17. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Tim Gajser (Honda)
2. Jeffrey Herlings (KTM)
3. Antonio Cairoli (KTM)
6. Pauls Jonass (GASGAS)
10. Brian Bogers (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Tim Gajser (Honda) 355pts
2. Romain Febvre (Kawasaki) 327
3. Antonio Cairoli (KTM) 326
7. Pauls Jonass (GASGAS) 231
13. Brian Bogers (GASGAS) 124

Recent Posts

Start typing and press Enter to search