Bogers en Jonass zevende en achtste in MXGP Sardinie

Brian Bogers en Pauls Jonass van Standing Construct GasGas Factory Racing zijn in de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Riola Sardo, Sardinie op een zevende en achtste plaats geëindigd.

Brian Bogers vierde tijdens de MXGP van Sardinie zijn verjaardag en wist op een nette zevende plaats te eindigen in het dagklassement. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij goed vooraan zat. Lang reed hij op een zesde plaats maar in de laatste ronde zette hij de aanval in en wist de vijfde plaats met een agressieve inhaalmanoeuvre over te nemen. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Ook in de tweede manche startte Bogers in de top tien en werkte zich op naar een achtste plaats. Deze positie wist hij niet vast te houden en kwam uiteindelijk moegestreden op een negende plaats over de finish, waarmee hij zevende werd in de daguitslag.

Pauls Jonass pakte in de eerste manche een hele goede start totdat hij door een andere rijder werd afgesneden. Jonass had geluk dat hij op de motor kon blijven zitten maar viel hierdoor wel ver terug en belandde in een spannend duel in het middenveld om uiteindelijk als dertiende over de finish te komen.

In de tweede manche kon hij zijn start wel goed afmaken en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Bijna de hele manche heeft hij op deze positie gereden maar in de slotfase moest hij nog twee plaatsen afstaan en werd zesde, wat goed was voor een achtste plaats in het dagklassement.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik vond het echt mooi om vandaag weer in het zand te rijden. Mijn eerste manche was heel goed. Ik startte op een achtste plaats en werkte mijzelf op naar een vijfde plaats waar ik heel blij mee was. Ik hoopte op meer of hetzelfde in de tweede manche maar ik kwam niet goed uit de start en moest vanuit het middenveld naar voren zien te komen. Ik wist mijzelf best wel snel op te werken naar een negende plaats maar helaas kon ik de rijder voor mij maar niet passeren omdat de baan op veel plaatsen uit slechts 1 ideale lijn bestond. Ik kon hem niet voorbij komen en heb daar heel veel energie mee verspeeld. Een zevende plaats in het dagklassement is zo slecht nog niet maar het had beter gekund.’’

 

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Het was niet mijn beste dag en ik ben een beetje teleurgesteld over mijn rijden. Na Turkije hebben we veel goed werk verricht maar ik heb het vandaag niet op het circuit kunnen laten zien. De starts waren goed maar in de eerste manche kwam ik met een andere rijder in aanraking. Ik had geluk dat ik op de motor kon blijven zitten maar ik verloor wel veel plaatsen. Het was een hele zware baan vandaag en ik ben blij dat ik hier gezond kan vertrekken. De volgende Grand Prix is in Teutschenthal en dat is een baan die me erg ligt. Ik ga er dan ook naartoe om een goed resultaat neer te zetten.’’

De volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt op zondag 3 oktober verreden in het Duitse Teutschenthal.

Uitslagen MXGP Sardinie:

MXGP – Daguitslag
1. Jeffrey Herlings (KTM) 50pts
2. Jorge Prado (KTM) 44
3. Romain Febvre (Kawasaki) 40
7. Brian Bogers (GASGAS) 28
8. Pauls Jonass (GASGAS) 23

MXGP – Race 1
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Jorge Prado (KTM)
3. Romain Febvre (Kawasaki)
5. Brian Bogers (GASGAS)
13. Pauls Jonass (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Jorge Prado (KTM)
3. Romain Febvre (Kawasaki)
6. Pauls Jonass (GASGAS)
9. Brian Bogers (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap na 10 wedstrijden:

MXGP
1. Jeffrey Herlings (KTM) 371pts
2. Tim Gajser (Honda) 370
3. Romain Febvre (Kawasaki) 367
7. Pauls Jonass (GASGAS) 254
13. Brian Bogers (GASGAS) 152

Recent Posts

Start typing and press Enter to search