Pauls Jonass terug op zijn best in MXGP Duitsland

Pauls Jonass van Standing Construct GasGas Factory Racing is terug op zijn best. Tijdens de MXGP van Duitsland vocht hij voor alles wat hij waard was en reed goed vooraan mee, wat hem een vierde plaats in het dagklassement opleverde!

Goede starts in beide manches zorgden ervoor dat hij in zowel de eerste als de tweede manche zijn eigen wedstrijd kon rijden. Dit leverde hem een zesde en een vierde plaats op in de manches. Ook zijn teammaat Brian Bogers maakte indruk op het harde en met sporen bezaaide circuit van Teutschenthal. Bogers wist de dag af te sluiten op een nette achtste plaats.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Het was een goede dag voor mij met goede starts en goede resultaten. Het enige wat ik nog mis is wat intensiteit in het begin van de manche. Mijn snelheid is goed dus wanneer ik in de beginfase iets dichter bij de kopmannen kan blijven, kan ik wellicht nog wat winst boeken. Samen met het Standing Construct GasGas team hebben we een hele goede afstelling gevonden en met veel wedstrijden op harde banen, zie ik de komende periode met vertrouwen tegemoet.

De harde ondergrond behoort tot de favorieten van Jonass en na twee goede starts wist hij zijn GasGas MC 450F na een vierde plaats te rijden in het dagklassement. Na de eerste manche was Jonass lichtelijk teleurgesteld omdat hij vond dat hij in de beginfase teveel liet liggen. Daarna herstelde hij zich goed en kwam in de slotfase nog dicht in de buurt van Antonio Cairoli.

In de tweede manche was een duidelijke verbetering zichtbaar. In de kopgroep kon hij aan de wedstrijd beginnen. Het hoogste waar hij op reed was een tweede plaats voordat hij in de eerste ronde een paar plaatsen prijs moest geven. Jonass bleef sterk rijden en wist in de slotfase Glenn Coldenhoff te passeren om op een goede vierde plaats over de finish te komen.

Brian Bogers kende ook een positieve dag in Duitsland. Nadat hij in de tijdtraining een scherpe derde tijd neer had weten te zetten, kwam hij in de eerste manche op een vijfde plaats uit de start. Omdat hij gedurende de wedstrijd last kreeg van harde onderarmen, moest hij het tempo iets laten zakken maar wist er nog wel een negende plaats uit te halen.

In de tweede manche kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd begon hij zich op te werken naar voren en kreeg op een gegeven moment de zesde plaats in handen maar moest deze in de slotfase afstaan en kwam op een zevende plaats over de finish, waarmee hij achtste werd in het dagklassement. Met dit resultaat is hij in de tussenstand van het wereldkampioenschap opgeklommen van een dertiende naar een elfde plaats.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Het was geen slechte dag voor mij op dit harde circuit. In de tijdtraining zette ik een derde tijd op de klok, wat een goede start van de dag betekende. In de eerste manche reed ik wat stijf waardoor ik harde armen kreeg en dat was frustrerend. Ik wist er toch nog een negende plaats uit te halen, wat goede was. In de tweede manche was mijn rijden veel beter. Ik kende een goede eerste ronde waarin ik vanaf een elfde naar een zevende plaats kwam. Ik ben heel tevreden over vandaag en ik wil mijn team en sponsors bedanken. Het is een geweldige dag voor het team hier in Duitsland en ik kijk uit naar de volgende Grand Prix in Frankrijk waar ik hetzelfde hoop te doen.’’

Standing Construct GasGas Factory Racing zal volgend weekend aan de start staan tijdens de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Lacapelle Marival.

Uitslagen MXGP Duitsland

MXGP – Daguitslag:
1. Tim Gajser (Honda) 45pts
2. Jeffrey Herlings (KTM) 42
3. Romain Febvre (Kawasaki) 40
4. Pauls Jonass (GASGAS) 33
8. Brian Bogers (GASGAS) 26

MXGP – Race 1
1. Jorge Prado (KTM)
2. Jeffrey Herlings (KTM)
3. Tim Gajser (Honda)
6. Pauls Jonass (GASGAS)
9. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Tim Gajser (Honda)
2. Romain Febvre (Kawasaki)
3. Jeffrey Herlings (KTM)
4. Pauls Jonass (GASGAS)
7. Brian Bogers (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Tim Gajser (Honda) 415pts
2. Jeffrey Herlings (KTM) 413
3. Romain Febvre (Kawasaki) 407
7. Pauls Jonass (GASGAS) 287
11. Brian Bogers (GASGAS) 177

Recent Posts

Start typing and press Enter to search