Pauls Jonass zet indrukwekkende vorm verder in MXGP Frankrijk

Pauls Jonass van Standing Construct GasGas Factory Racing heeft tijdens de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Lacapelle Marival net het podium gemist. Jonass finishte op een vierde en vijfde plaats in de manches en kwam hiermee net tekort om plaats te mogen nemen op het podium en werd nu zesde. Brian Bogers kende een moeilijke dag en kwam niet verder dan een achttiende plaats.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Op papier was dit een hele goede dag maar om met een vierde en vijfde plaats in de manches zesde te worden in het dagklassement is moeilijk te accepteren. Ik voelde me in beide manches sterk op de motor en de set up van de GasGas MC 450F werkt echt perfect. Ik mis alleen net dat laatste beetje snelheid in de manches. Vandaag was wel een verbetering ten opzichte van vorig weekend waardoor het een positieve dag was. We hebben goed gescoord en we hebben nog veel wedstrijden te gaan.’’

Brian Bogers kwam in de eerste ronde van de eerste manche ten val. Dit zorgde ervoor dat hij veel werk te doen had. Brian bleef vechten voor wat hij waard was en wist twintigste te worden. In de tweede manche hoopte hij zich kunnen te revancheren maar helaas pakte hij geen goede start. De 25 jaar oude Bogers werkte zich terug op naar voren en wist op een veertiende plaats over de finish te komen, waarmee hij achttiende werd in het dagklassement.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Het was een moeilijke dag voor mij. Een slechte start in de eerste manche in combinatie met een valpartij in de eerste ronde zorgde ervoor dat ik ver achter lag. Ook reed ik wat verkrampt en zat het ritme er niet goed in. Helaas was mijn start in de tweede manche niet veel beter maar na een aantal ronden kwam ik aan op een veertiende plaats. Hier heb ik de hele manche gereden. Het was niet mijn beste dag maar wanneer ik een betere start kan pakken, weet ik dat ik verder naar voren kan zitten. Dat is het plan voor de volgende wedstrijd in Spanje.’’

Standing Construct GasGas Factory Racing zal zich nu gaan voorbereiden op de volgende Grand Prix, welke aankomend weekend wordt verreden in Spanje.

Uitslagen MXGP Frankrijk:

MXGP – Overall
1. Jeffrey Herlings (KTM) 47pts
2. Romain Febvre (Kawasaki) 47
3. Tim Gajser (Honda) 35
6. Pauls Jonass (GASGAS) 34
18. Brian Bogers (GASGAS) 8

MXGP – Race 1
1. Romain Febvre (Kawasaki)
2. Jeffrey Herlings (KTM)
3. Jeremy Seewer (Yamaha)
4. Pauls Jonass (GASGAS)
20. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Romain Febvre (Kawasaki)
3. Tim Gajser (Honda)
5. Pauls Jonass (GASGAS)
14. Brian Bogers (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Jeffrey Herlings (KTM) 460pts
2. Romain Febvre (Kawasaki) 454
3. Tim Gajser (Honda) 450
7. Pauls Jonass (GASGAS) 321
13. Brian Bogers (GASGAS) 186

Recent Posts

Start typing and press Enter to search