Pauls Jonass zesde in MXGP Spanje

Pauls Jonass van Standing Construct GasGas Factory Racing wordt iedere MXGP wedstrijd sterker. Jonass had het gas de hele dag flink open staan tijdens de Grand Prix van Spanje en wanneer hij in de tweede manche niet even gevallen was, had hij wellicht mee kunnen strijden voor het eindpodium. Ook Brian Bogers maakte indruk in Spanje. Vooral in de tweede manche was hij sterk met een zesde plaats en werd hiermee negende in het dagklassement.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Het was een heel goed weekend voor mij in Spanje. Het rijden en mijn motor waren goed. Ook vond ik eindelijk de intensiteit die ik nodig heb om in de beginfase mee te kunnen strijden. In de tweede manche had ik de tweede snelste tijd waardoor ik weet dat ik de snelheid heb. Als ik in de tweede manche niet even was gevallen, had ik beter kunnen eindigen. Ik voel dat de puzzel in elkaar begint te schuiven en ik ga in Italie voor het podium.’’

Brian Bogers werkte ook een hele positieve dag af en had het goed naar zijn zin op het harde circuit van Intu Xanadu. Met een dertiende plaats in de eerste manche legde hij de basis voor een top tien plaats in het dagklassement. In de tweede manche wist hij gelijk na de start een aantal inhaalmanoeuvres te forceren en wist de vierde plaats in handen te nemen. De 25 jarige Bogers hield goed stand en wist de manche op een mooie zesde plaats af te sluiten. Met deze resultaten eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement en begint nu op de deur te kloppen voor een top tien plaats in de tussenstand.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik voelde me de hele dag geweldig op de motor. Ook had ik een goed gevoel op de baan vanaf het moment dat ik aan de kwalificatie begon. Helaas pakte ik in de eerste manche niet zo’n goede start en had het in de eerste twintig minuten moeilijk. In de laatste tien minuten voelde ik mezelf heel comfortabel, wat me een goed gevoel gaf voor de tweede manche. In de tweede manche pakte ik niet zo’n goede start maar in de eerste paar bochten wist ik veel rijders te passeren. Ik reed vervolgens een solide wedstrijd en eindigde op een zesde plaats. Ik ben heel blij met dit resultaat en sta nu dichtbij de top tien van het wereldkampioenschap. Het is een hele positieve dag voor mij en het team.’’

Standing Construct GasGas Factory Racing zal nu door reizen naar Italie waar in Arco di Trento vanaf volgende week zondag een triple header Grand Prix zal worden verreden.

Uitslagen MXGP Spanje:

MXGP – Daguitslag
1. Jeffrey Herlings (KTM) 45pts
2. Jorge Prado (KTM) 42
3. Tim Gajser (Honda) 40
6. Pauls Jonass (GASGAS) 31
9. Brian Bogers (GASGAS) 23

MXGP – Race 1
1. Romain Febvre (Kawasaki)
2. Jorge Prado (KTM)
3. Jeffrey Herlings (KTM)
6. Pauls Jonass (GASGAS)
13. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Tim Gajser (Honda)
3. Jorge Prado (KTM)
5. Pauls Jonass (GASGAS)
6. Brian Bogers (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP

1. Jeffrey Herlings (KTM) 505pts
2. Romain Febvre (Kawasaki) 493
3. Tim Gajser (Honda) 490
7. Pauls Jonass (GASGAS) 352
11. Brian Bogers (GASGAS) 209

Recent Posts

Start typing and press Enter to search