Standing Construct GasGas Factory Racing kent moeilijke MXGP of Trentino

Standing Construct GasGas Factory Racing heeft tijdens de veertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento goede dingen laten zien maar hebben niet de resultaten weten te behalen waarop ze op voorhand hadden gehoopt.

Pauls Jonass werkte in de eerste manche een goede wedstrijd af. Hij startte net binnen de top tien en werkte zich op naar een zesde plaats. In de slotfase begon hij het gat tot aan Glenn Coldenhoff te dichten. Helaas was de tijd tekort om die positie ook nog voor zich op te eisen waardoor hij zesde werd.

Gebrand op een goed resultaat ging hij in de tweede manche van start. Helaas kwam hij tijdens de eerste ronde hard ten val en verloor hierbij veel tijd. De 24 jaar oude Let gaf alles wat hij had en vocht zich nog helemaal terug naar een twaalfde plaats. Met deze resultaten werd hij zevende in het dagklassement.

Na een twintigste plaats in de eerste manche raakte Bogers bij de start van de tweede manche betrokken bij een zware valpartij. Bogers kwam op een laatste plaats terug in de wedstrijd en volgde zijn teammaat Pauls Jonass die tijdens de eerste ronde ten val was gekomen waardoor ze samen een sterke inhaalrace reden en wat Bogers uiteindelijk een dertiende plaats opleverde.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Nadat ik de afgelopen weken goede progressie heb geboekt, ben ik teleurgesteld over vandaag. In de eerste manche reed ik goed en kwam ik met nog twee ronden te gaan aan op een zesde plaats. Ondanks dat ik mijzelf niet op mijn best voelde, wist ik deze positie vast te houden tot over de finish. In de tweede manche kwam ik in de eerste ronde hard ten val. Het is geen makkelijke baan om in te halen maar toch wist ik nog terug te komen naar een twaalfde plaats. Ik moet voor woensdag aan een aantal dingen werken en mijn doel is dan om weer vooraan mee te strijden.’’

 

Commentaar Brian Bogers:’’ Het was een zware dag vandaag. Ik kende een redelijk goede eerste manche. Ik nam geen goede start maar werkte mijzelf terug op naar een veertiende plaats. Helaas kreeg ik toen af te rekenen met een probleem met mijn achterwiel waardoor ik mijn tempo moest laten zakken om de finish te kunnen halen. Ik hoopte op een goed resultaat in de tweede manche maar helaas kwam ik toen bij de start ten val. Ik verloor veel tijd en had veel werk te doen. Ik voelde me goed op de motor en wist nog terug te komen naar een dertiende plaats. Ik neem mijn goede snelheid mee voor het vertrouwen voor op woensdag. Hopelijk kan ik dan uit de problemen blijven.’’

Aanstaande woensdag wordt de volgende MXGP wedstrijd verreden eveneens op het circuit van Arco di Trento.

Uitslagen wereldkampioenschap Arco di Trento

MXGP – daguitslag
1. Jeffrey Herlings (KTM) 50pts
2. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 38
3. Tim Gajser (Honda) 38
7. Pauls Jonass (GASGAS) 24
16. Brian Bogers (GASGAS) 9

MXGP – Race 1
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Jeremy Seewer (Yamaha)
3. Romain Febvre (Kawasaki)
6. Pauls Jonass (GASGAS)
20. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Glenn Coldenhoff (Yamaha)
3. Tim Gajser (Honda)
12. Pauls Jonass (GASGAS)
13. Brian Bogers (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

MXGP
1. Jeffrey Herlings (KTM) 555pts;
2. Romain Febvre (Kawasaki) 531;
3. Tim Gajser (Honda) 528
7. Pauls Jonass (GASGAS) 376
11. Brian Bogers (GASGAS) 218

Recent Posts

Start typing and press Enter to search