Inhaalraces brengen Brian Bogers in de top tien in MXGP of Pietramurata

Brian Bogers van Standing Construct GasGas Factory Racing is in de vijftiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento in de top tien geëindigd. In beide manches baande hij zich een weg door het veld terug naar voren. In de eerste manche miste hij net een top tien plaats maar in de tweede manche kwam hij vanaf een achttiende plaats terug naar een achtste positie. Dit leverde hem in het dagklassement een mooie achtste plaats op.

Voor Pauls Jonass liep de MXGP van Pietramurata niet volgens plan. Hij had er goede hoop op om zijn zevende plaats van afgelopen zondag te verbeteren maar valpartijen zorgden ervoor dat hij niet verder kwam dan een frustrerende veertiende plaats.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Het was een zware dag voor mij want op maandag ben ik verkouden geworden en dit hielp vandaag niet. Zoals altijd heb ik mijn best gedaan en in de eerste manche ging mijn rijden niet slecht. Ik moest echter door het veld terug naar voren komen en finishte als elfde. In de tweede manche was het niet anders maar ditmaal kwam ik verder terug en wist ik achtste te worden en werd ik achtste in het dagklassement. Wanneer ik beter kan starten op zondag en dit kan combineren met de snelheid die ik hier heb laten zien dan is er zeker ruimte voor verbetering.’’

 

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Dat was een moeilijke dag. De tweede bocht hier is zeer krap en ik kwam hier in de eerste manche ten val. Een paar bochten later kwam ik nog eens ten val. Hierdoor liep ik een grote achterstand op maar ik vocht me door het veld naar voren om toch nog een paar punten te halen. De tweede manche verliep niet veel beter omdat ik opnieuw ten val kwam. Ik wist er nog een tiende plaats uit te halen maar dit is niet het resultaat waar ik op moet finishen. Het positieve is dat mijn snelheid er is dus wanneer ik een goede start kan pakken en op de motor kan blijven zitten, kan ik zondag mee vechten voor de betere posities.’’

Standing Construct GasGas Factory Racing heeft nu drie dagen rust voordat ze aan de zestiende wedstrijd van het kampioenschap beginnen, welke opnieuw op het circuit van Arco di Trento wordt verreden. In de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP bezet Jonass de zevende plaats en Bogers staat nu twaalfde.

Uitslagen MXGP of Pietramurata:

MXGP – Daguitslag
1. Antonio Cairoli (KTM) 45pts
2. Tim Gajser (Honda) 42
3. Romain Febvre (Kawasaki) 41
8. Brian Bogers (GASGAS) 23
14. Pauls Jonass (GASGAS) 15

MXGP – Race 1
1. Romain Febvre (Kawasaki)
2. Tim Gajser (Honda)
3. Antonio Cairoli (KTM)
11. Brian Bogers (GASGAS)
17. Pauls Jonass (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Antonio Cairoli (KTM)
2. Jeremy Seewer (Yamaha)
3. Tim Gajser (Honda)
8. Brian Bogers (GASGAS)
10. Pauls Jonass (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Jeffrey Herlings (KTM) 573pts
2. Romain Febvre (Kawasaki) 572
3. Tim Gajser (Honda) 570
7. Pauls Jonass (GASGAS) 391
12. Brian Bogers (GASGAS) 241

Recent Posts

Start typing and press Enter to search