Ziekte en een blessure spelen Standing GasGas Factory Racing parten in MXGP of Garda

Standing Construct GasGas Factory Racing heeft een moeilijke zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gekend. Brian Bogers moest de wedstrijd noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De hele week voelde hij zich ziek en tijdens een bezoek aan het ziekenhuis wezen onderzoeken uit dat hij hoge koorts had. Op doktersadvies kwam hij niet in de wedstrijd in actie.

Pauls Jonass kwam er op zaterdag achter dat hij drie ribben heeft gebroken door zijn valpartij op woensdag en wist dat het een zware wedstrijd zou worden. De pijn en omdat Jonass moeilijk kon ademen deden hem besluiten om het de rest van de dag voor gezien te houden.

Commentaar Pauls Jonass: “Na mijn valpartijen op woensdag had ik op zaterdag nog steeds best veel pijn waardoor ik besloot om het te laten onderzoeken. Hier kwam uit dat ik drie gebroken ribben heb. Ik heb het echt geprobeerd en wist mijzelf goed te kwalificeren maar na 10 minuten in de wedstrijd kon ik bijna niet meer ademen en ook had ik teveel pijn. Het is uiteraard teleurstellend maar ik ga er alles aan doen dat ik deel kan nemen aan de laatste twee wedstrijden in Mantova, waarvan de eerste aanstaande zondag op het programma staat.”

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1. Romain Febvre (Kawasaki) 614pts
2. Tim Gajser (Honda) 613
3. Jeffrey Herlings (KTM) 611
8. Pauls Jonass (GASGAS) 391
12. Brian Bogers (GASGAS) 241

Recent Posts

Start typing and press Enter to search