Positieve dag voor Brian Bogers in Mantova

Na een aantal moeizame wedstrijden in het FIM wereldkampioenschap motocross kende Standing Construct GASGAS Factory Racing een goede dag tijdens de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap in Lombardije. In de MXGP klasse, waar Pauls Jonass, door een aantal gebroken ribben de rest van het seizoen aan de kant staat, kwam Pauls teamgenoot, Brian Bogers, sterk voor de dag met een tiende plaats. De Eindhovenaar was ook nog niet volledig fit door ziekte maar weerde zich kranig en pakte belangrijke punten voor het kampioenschap!

Brian Bogers, die weer aan de start verscheen nadat hij de zestiende wedstrijd van het seizoen moest missen door ziekte kende twee geweldige starts, liet een goede snelheid zien, en zijn geef nooit op mentaliteit, resulteerden in een sterke tiende plaats in het dagklassement. Met nog één wedstrijd te gaan staat de Nederlander op een twaalfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Helaas zit het seizoen er op voor Pauls Jonass nadat hij tien dagen geleden drie ribben heeft gebroken. De taaie Let heeft het in de vrije training nog geprobeerd maar moest in verband met de pijn zijn poging staken. Dit was natuurlijk niet de manier waarmee hij zijn seizoen wilde eindigen, maar nu moet Jonass zich focussen op zijn herstel en 100% fit worden gedurende de off-season.

Brian Bogers: “Het is best bijzonder want afgelopen woensdag kon ik nog helemaal niks en vandaag was ik aan het knokken in de top 10 van de MXGP! In de eerste manche had ik een klein probleem met de vering waardoor ik het tempo iets moest laten zakken maar in de tweede manche trok ik dit recht met een achtste plaats. Vooruitkijkend naar woensdag wil ik het kampioenschap afsluiten met een beter resultaat dan vandaag, dus ik zal er volle bak voor gaan en hoop het seizoen met een top resultaat af te sluiten.”

Standing Construct GASGAS Factory Racing staat woensdag aan de start bij de laatste wedstrijd meetellend voor het FIM wereldkampioenschap motocross. Deze wedstrijd zal opnieuw plaatsvinden op het circuit van Mantova.

MXGP – Dagklassement
1. Jeffrey Herlings (KTM) 47pts
2. Romain Febvre (Kawasaki) 47
3. Antonio Cairoli (KTM) 38
10. Brian Bogers (GASGAS) 22

MXGP – Race 1
1. Romain Febvre (Kawasaki)
2. Jeffrey Herlings (KTM)
3. Antonio Cairoli (KTM)
12. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Romain Febvre (Kawasaki)
3. Tim Gajser (Honda)
8. Brian Bogers (GASGAS)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

MXGP
1. Romain Febvre (Kawasaki) 661 Pnt
2. Jeffrey Herlings (KTM) 658
3. Tim Gajser (Honda) 646
8. Pauls Jonass (GASGAS) 391
12. Brian Bogers (GASGAS) 263

Recent Posts

Start typing and press Enter to search