Brian Bogers sluit het MXGP Kampioenschap ijzersterk af in Mantova

Nadat Brian Bogers van Standing Construct GasGas Factory Racing op zondag was teruggekomen na ziekte en tiende werd in de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Mantova, was het al snel duidelijk dat de Nederlander het beste van zichzelf wilde laten zien tijdens de laatste wedstrijd. Hij wist een sterke zesde plaats te behalen in het dagklassement en ondanks dat hij dit jaar een aantal wedstrijden heeft moeten missen, is hij toch nog twaalfde geworden in de eindstand.

Pauls Jonass kwam niet aan de start omdat hij op zondag nog teveel hinder ondervond van een aantal gebroken ribben. Het hoogtepunt van zijn seizoen was een derde plaats in de MXGP van Lommel en wist daarnaast in verschillende manches in de top drie te finishen. Dit leverde hem een achtste plaats op in het kampioenschap.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Het is een geweldig gevoel om het seizoen af te sluiten met een vijfde plaats in de tweede manche. Ik pakte een hele goede start en het was mooi om vooraan mee te kunnen doen. Ik wil het Standing Construct GasGas Factory team bedanken voor alles wat ze dit jaar voor mij hebben gedaan. Ze hebben zo goed werk verricht en heel hard voor mij gewerkt. Het is jammer dat ik dit jaar net niet in de top tien ben geëindigd. Aankomende winter zullen we samen nog harder werken zodat ik volgend jaar het team de resultaten kan bezorgen die ze verdienen.’’

Uitslagen MXGP Mantova:

MXGP – Daguitslag
1. Jeffrey Herlings (KTM) 50pts
2. Tim Gajser (Honda) 42
3. Romain Febvre (Kawasaki) 42
6. Brian Bogers (GASGAS) 27

MXGP – Race 1 1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Romain Febvre (Kawasaki)
3. Tim Gajser (Honda)
10. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2 1. Jeffrey Herlings (KTM)
2. Tim Gajser (Honda)
3. Romain Febvre (Kawasaki)
5. Brian Bogers (GASGAS)

Eindstand wereldkampioenschap MXGP:

MXGP 1. Jeffrey Herlings (KTM) 708pts
2. Romain Febvre (Kawasaki) 703
3. Tim Gajser (Honda) 688
8. Pauls Jonass (GASGAS) 391
12. Brian Bogers (GASGAS) 290

Recent Posts

Start typing and press Enter to search