Standing Construct Husqvarna Factory Racing vertegenwoordigt Husqvarna Motorcycles in MXGP

Husqvarna Motorcycles is blij om bekend te kunnen maken dat Standing Construct Husqvarna Factory Racing het merk zal vertegenwoordigen in het wereldkampioenschap MXGP. Door het bundelen van de krachten zullen Brian Bogers en Pauls Jonass aan de start komen op de Husqvarna FC450 modellen. Het getalenteerde duo is enthousiast dat het wereldkampioenschap eind van deze maand van start zal gaan in het Britse Matterley Basin.

Het Standing Construct Husqvarna team kan opnieuw rekenen op de diensten van voormalig wereldkampioen, Pauls Jonass met daarnaast Brian Bogers. Het team zal dit jaar verder gaan bouwen na haar positieve 2021 seizoen waarin ze verschillende podiums en top vijf resultaten wisten te behalen.

Het wereldkampioenschap gaat op 20 februari van start in Engeland en zal terug gaan naar haar traditionele wedstrijdkalender met een tweedaags wedstrijdprogramma. Daarnaast wordt het kampioenschap over de gehele wereld verreden waardoor het een echt wereldkampioenschap is. Na een goed voorseizoen met testen en trainingen kijken Bogers en Jonass enthousiast uit naar de start van het nieuwe seizoen.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Het nieuwe seizoen komt dichterbij en ik ben daar enthousiast over, evenals over de overstap naar Husqvarna. Ik voel dat 2022 voor mijzelf maar ook voor het team een mooi seizoen gaat worden. Ik blijf bij het Standing Construct team en dat is perfect voor mij omdat we vorig jaar al veel werk hebben verzet, wat ons een sterke basis geeft voor dit jaar. We hebben samen doelen die we willen bereiken en hetgeen wat we vorig jaar hebben opgebouwd, zal dit jaar het verschil gaan maken. De pauze is dit jaar heel kort geweest en we hebben veel werk verzet in de aanloop op de eerste Grand Prix. Met het team zijn we heel druk geweest om de nieuwe motor op punt te zetten. Ik voelde me gelijk vanaf het begin comfortabel op de FC450. Ik ben enthousiast voor seizoen 2022 en ik kan niet wachten totdat het begint.’’

 

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik ben heel enthousiast voor het nieuwe seizoen. De overstap naar Husqvarna is een grote verandering en het Standing Construct Husqvarna team heeft me een hele goede motor gegeven, zoals ze ook vorig jaar hebben gedaan. In 2022 gaan we terug naar het wedstrijdprogramma over twee dagen, wat voor mij positief is. Hierdoor hebben we veel meer tijd op de baan zodat we de motor helemaal perfect af kunnen stellen. Het duurt niet lang meer voordat de eerste wedstrijd op het programma staat in Matterley Basin en ik ben hier echt enthousiast over. Het Standing Construct team is geweldig en het voelt als een familie voor mij. Dit helpt mij zeker om mijn doelen te verwezenlijken. Ik heb in 2021 vele top vijf plaatsen weten te behalen waardoor mijn doel voor 2022 is om meer constant in de top vijf te zitten. Met dit team en motor twijfel ik er niet aan dat ik dit kan behalen.’’

 

Commentaar Tim Mathys, team manager Standing Construct Husqvarna Factory Racing: ‘’We zijn trots dat we van Husqvarna Motorcycles het vertrouwen hebben gekregen om het merk in de MXGP te vertegenwoordigen. Aangezien hun de pioniers zijn van offroad motoren, met een geweldige geschiedenis en reputatie, is het een heel mooi nieuw hoofdstuk voor ons team. We hebben twee goede jaren samen gehad toen we het GasGas programma runden en ik denk dat we het goed hebben gedaan door een MXGP wedstrijd te winnen en verschillende keren op het podium te hebben gestaan. Maar om Husqvarna te vertegenwoordigen in het grootste motorcross kampioenschap ter wereld is opnieuw een grote eer. Met Brian Bogers en Pauls Jonass hebben we twee rijders die bewezen hebben in de top vijf te kunnen rijden en door hun leeftijd denk ik dat ze in 2022 alleen maar sterker zullen zijn. Beide rijders voelen zich comfortabel binnen het team en we zijn heel blij met hun professionalisme en dat zorgt voor een goede basis om aan het werk te gaan. We houden dezelfde crew voor seizoen 2022. Iedereen is heel ervaren en ze werken allemaal al vele jaren samen. Met Wim van Hoof als team coordinator ben ik ervan overtuigd dat we 1 van de meest capabele teams in de paddock zullen zijn. Ik kijk dan ook uit naar dit seizoen en heb er veel vertrouwen in.’’

 

Commentaar Robert Jonas – VP Motorsports Offroad: ‘’Het was een makkelijke beslissing om de werkzaamheden van Husqvarna Motorcycles in de MXGP over te dragen naar het Standing Construct team. Ze hebben al veel successen weten te behalen, zijn professioneel en hebben een goede werk ethiek. De laatste twee jaar hebben ze geweldig werk geleverd om de bekendheid van GasGas te vergroten. Ik ben ervan overtuigd dat ze hetzelfde zullen doen met Husqvarna Motorcycles in 2022. Het team heeft een hele goede atmosfeer en een nauwe band, wat een geweldige werkomgeving creëert voor Pauls en Brian om hun doelen te kunnen verwezenlijken. Ik wens hun beiden en het hele team een geweldig succesvol 2022 toe.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search