Brian Bogers begint het wereldkampioenschap MXGP in de top tien in Engeland

Brian Bogers van Standing Construct Husqvarna Factory Racing heeft een positieve start gemaakt in het wereldkampioenschap MXGP. Op het mooie circuit van Matterley Basin wist Bogers zevende en twaalfde te worden in de manches en dit leverde hem een tiende plaats op in het dagklassement.

Bogers werd gedurende het weekend sterker en sterker. In de eerste manche liet hij een goed tempo zien door vanaf een negende plaats in de eerste ronde terug te komen naar een zevende plaats. In de tweede manche kwam hij als twaalfde over de finish en liet een goede snelheid zien. Met een tiende plaats in het dagklassement kan Bogers verder werken naar de volgende wedstrijd.

Pauls Jonass zal er aankomend weekend tijdens de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap in het Italiaanse Mantova weer terug bij zijn. Jonass is goed aan het herstellen van de operatie die hij afgelopen maandag heeft gehad en gaat ervoor om in Mantova zo fit mogelijk aan de start te komen.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik voelde me op zondag beter dan op zaterdag. Ik wist in de eerste manche zevende te worden en daar was ik best wel tevreden mee. Het was goed om het seizoen op deze manier te starten en vanaf hier kunnen we verder bouwen. In de tweede manche werd ik twaalfde en werd hiermee tiende in het dagklassement. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd omdat het gevoel met de motor en het team heel goed zijn.’’

Uitslagen MXGP Matterley Basin, Engeland

MXGP – Daguitslag
1. Tim Gajser (Honda) 47pts;
2. Jorge Prado (GASGAS) 43pts;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 40pts
10. Brian Bogers (Husqvarna) 23pts

MXGP – Moto 1
1. Tim Gajser (Honda) 36:11.051;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 36:14.760;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 36.18.891
7. Brian Bogers (Husqvarna) 36:43.828

MXGP – Moto 2
1. Jorge Prado (GASGAS) 35:58.064;
2. Tim Gajser (Honda) 35:58.564;
3. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 36:14.087
12. Brian Bogers (Husqvarna) 36:56.322

MXGP – Tussenstand wereldkampioenschap

1. Tim Gajser (Honda) 47pts;
2. Jorge Prado (GASGAS) 43pts;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 40pts
10. Brian Bogers (Husqvarna) 23pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search