Brian Bogers scoort top drie plaats in MXGP Mantova

Brian Bogers van het Standing Construct Husqvarna Factory team is in de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Mantova op een vierde plaats geëindigd. Bogers werkte twee sterke manches af en na een zevende plaats in de eerste manche wist hij in de tweede manche heel knap derde te worden.

Brian voelt zich altijd goed thuis op het circuit van Mantova. Dit was dit jaar niet anders. Hij liet een geweldige snelheid zien en miste uiteindelijk net het podium.

In de eerste manche had hij lang de vierde plaats in handen en finishte uiteindelijk als zevende. In de tweede manche reed hij in de beginfase op een tweede plaats en reed uiteindelijk naar een gecontroleerde derde plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.

Pauls Jonass was enthousiast dat hij na een kleine operatie weer plaats kon nemen op zijn Husqvarna Factory Racing FC450. Ondanks een tekort aan training met de motor deed hij het heel goed en eindigde als tiende in de eerste manche. Omdat zijn arm niet meer in staat was om in de tweede manche te rijden, is besloten om niet meer van start te gaan zodat hij zich kan gaan concentreren op de rest van het kampioenschap.

Het team heeft nu een weekend vrij voordat de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap op het programma staat in het Argentijnse Neuquen.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik was heel gemotiveerd vandaag. In de eerste manche pakte ik een goede start en werkte mij op naar een vierde plaats. Helaas verloor ik toen het ritme een beetje en eindigde als zevende. In de tweede manche voelde ik me veel beter en pakte ik opnieuw een goede start. Ik werkte me op naar een derde plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finish. Hier ben ik heel blij mee. Ik miste het dagpodium op slechts vijf punten maar hopelijk lukt dit in de toekomst nog een keer.’’

 

Commentaar Pauls Jonass: ‘’De eerste manche was best goed. Ik had het moeilijk om in het ritme te komen maar desondanks wist ik een aantal rijders te passeren en eindigde op een tiende plaats. Het voelde goed om weer terug te zijn en dat ik weer op de motor zit.

Uitslagen wereldkampioenschap MXGP Mantova:

MXGP – Daguitslag:
1. Tim Gajser (Honda) 47pts;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 42pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 39pts…
4. Brian Bogers (Husqvarna) 34pts;
18. Pauls Jonass (Husqvarna) 11pts

MXGP – Moto 1
1. Jorge Prado (GASGAS) 35:22.090;
2. Tim Gajser (Honda) 35:23.416;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 35:38.194…
7. Brian Bogers (Husqvarna) 35:52.571;
10. Pauls Jonass (Husqvarna) 36:08.816

MXGP – Moto 2
1. Tim Gajser (Honda) 35:46.428;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 35:53.443;
3. Brian Bogers (Husqvarna) 35:58.513

MXGP – Tussenstand kampioenschap:
1. Tim Gajser (Honda) 94pts;
2. Jorge Prado (GASGAS) 82pts;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 77pts…
5. Brian Bogers (Husqvarna) 57pts;
21. Pauls Jonass (Husqvarna) 11 pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search