Pauls Jonass terug in vorm tijdens de MXGP in Argentinie

Slechts een aantal weken na zijn operatie, liet Pauls Jonass tijdens de Grand Prix van Argentinie een hele goede vorm zien. De ster van het Standing Construct Husqvarna Factory team wist zesde en vijfde te worden in de manches en werd hiermee vierde in de daguitslag.

Onder toeziend oog van duizenden fans wist Jonass op zaterdag de kwalificatieheat te winnen en pakte hiermee pole position. Deze vorm nam hij mee naar de belangrijke manches op zondag. Bij de start van de eerste manche benutte hij de power van zijn Husqvarna FC450 en reed in de eerste vijf ronden aan de leiding. Echter door een fout verloor hij verschillende plaatsen maar hij vocht door en wist er nog een zesde plaats uit te halen.

Ook in de tweede manche vocht Jonass voorin mee. Na een aantal ronden nam hij de vierde plaats in handen en hield de top drie in het vizier. Hij deed er alles aan om er een podiumplaats uit te halen maar kwam aan het einde van de wedstrijd net iets tekort en werd vijfde. Met deze resultaten werd hij vierde in het dagklassement, wat duidelijk een mooie stap in de goede richting is.

Brian Bogers raakte op zaterdag in de eerste ronde van de kwalificatieheat betrokken bij een valpartij en viel hierbij zijn schouder uit de kom. Wanneer hij terug is in Europa zal hij zijn specialist bezoeken om de ernst van de situatie te laten bekijken.

Over twee weken wordt de volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP verreden in het Portugese Agueda.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Het was een zware weg maar het was te gek om de kwalificatieheat op zaterdag te winnen. Ik voelde me heel erg goed. Ook in de eerste manche voelde ik me goed toen ik in het juiste ritme kwam maar helaas maakte ik een fout en viel. Op een gegeven kreeg ik af te rekenen met opgepompte armen. De motor was geweldig vandaag en ik ben blij dat ik weer aan het werk kan om in de toekomst nog sterker te zijn.’’

 

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik voelde me in de vrije training heel goed en ook in de tijdtraining ging het goed. In de kwalificatieheat kwam ik in de lucht met een andere rijder in aanraking en kwam hard ten val. Wanneer we weer in Europa zijn, gaan we gelijk naar het ziekenhuis om een scan van mijn schouder te laten maken.’’
Uitslagen – 2022 FIM Motocross World Championship, Argentinie

MXGP – Daguitslag
1. Tim Gajser (Honda) 47pts;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 47pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 36pts;
4. Pauls Jonass (Husqvarna) 31pts

MXGP – Moto One
1. Maxime Renaux (Yamaha) 34:54.035;
2. Tim Gajser (Honda) 34:56.179;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 35:16.567…
6. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:31.778

MXGP – Moto Two
1. Tim Gajser (Honda) 34:00.470;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 34:08.331;
3. Ruben Fernandez (Honda) 34:10.427…
5. Pauls Jonass (Husqvarna) 34:18.269

MXGP – Tussenstand kampioenschap
1. Tim Gajser (Honda) 141pts;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 124pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 118pts…
11. Brian Bogers (Husqvarna) 57pts;
15. Pauls Jonass (Husqvarna) 42pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search