Brian Bogers op het podium in MXGP Portugal

De vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP werd het afgelopen weekend verreden op het iconische circuit van Agueda in Portugal. Brian Bogers voelde zich goed thuis op het circuit en wist hier zijn eerste podiumplaats te pakken in de kleuren van het Standing Construct Husqvarna team.

Bogers reed een sensationele eerste manche en ondanks dat hij vanwege zijn valpartij tijdens de MXGP in Argentinie, waar hij zijn schouder uit de kom viel, veel minder met de motor had kunnen trainen, vocht hij voor de overwinning. Vele ronden reed hij vlak achter de leider in de wedstrijd en was de snelste man op de baan. Uiteindelijk kwam hij op een seconde van de winnaar op een tweede plaats over de finish.

Ondanks dat hij in de tweede manche een minder goede start pakte, begon Bogers mee te vechten om de podiumplaatsen. Gedurende de wedstrijd kwam hij steeds verder naar voren en had aan een vierde plaats voldoende om derde te worden in het dagklassement. Hiermee pakte Bogers zijn allereerste podiumplaats in de MXGP klasse. Tevens is hij door deze goede score in de tussenstand van het wereldkampioenschap opgeklommen naar een achtste plaats.

Pauls Jonass maakte opnieuw een stap in de goede richting. Twee constante manches zorgden ervoor dat hij het weekend in de top vijf af sloot. Jonass vocht in de eerste manche mee om de vierde plaats en werd uiteindelijk zevende. In de tweede manche pakte hij een betere start en dit zorgde ervoor dat hij als vijfde over de finish wist te komen, waarmee hij ook vijfde werd in het dagklassement.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Dit is geweldig. Ik ben sprakeloos. De weg hier naartoe was zo moeilijk maar we zijn terug. Ik voel me heel goed binnen het Standing Construct Husqvarna team en de snelheid was hier best goed, ook tijdens de eerste wedstrijden. Ik begin me iedere week sterker te voelen en ik kan niet wachten tot de rest van het seizoen!’’

 

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Op papier zijn er veel dingen om positief over te zijn. Ik ben echter niet zo tevreden over mijn rijden. Het is moeilijk om meer te verwachten omdat ik nog niet zoveel met de motor heb kunnen trainen. Ik heb met een 7-5 in de manches goed gescoord. In de komende periode gaan we de tijd er in steken die nodig is zodat we de goede kant op gaan.’’

Uitslagen MXGP Portugal:

Daguitslag:
1. Jorge Prado (GASGAS) 47pts;
2. Tim Gajser (Honda) 45pts;
3. Brian Bogers (Husqvarna) 40pts…
5. Pauls Jonass (Husqvarna) 30pts

MXGP – Moto One
1. Jorge Prado (GASGAS) 34:59.835;
2. Brian Bogers (Husqvarna) 35:00.856;
3. Tim Gajser (Honda) 35:02.391…
7. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:17.949

MXGP – Moto Two
1. Tim Gajser (Honda) 35:18.400;
2. Jorge Prado (GASGAS) 35:23.519;
3. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 35:24.380;
4. Brian Bogers (Husqvarna) 35:29.816;
5. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:32.962

MXGP – Tussenstand
1. Tim Gajser (Honda) 186pts;
2. Jorge Prado (GASGAS) 165pts;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 144pts…
8. Brian Bogers (Husqvarna) 97pts;
11. Pauls Jonass (Husqvarna) 72pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search