Constante Grand Prix van Italie voor Brian Bogers

Brian Bogers van Standing Construct Husqvarna Factory Racing heeft een constante vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Door een slechte start in de eerste manche had hij veel werk te doen om naar voren te komen. Bogers ging er goed voor zitten en kwam van rond de vijftiende plaats terug naar een achtste positie. Een betere start in de tweede manche zorgde ervoor dat hij een vele betere uitgangspositie had. De hoogste positie die hij in handen had was een tweede plaats maar door een fout verloor hij een aantal posities en werd netjes vijfde. Met deze resultaten werd hij zesde in het dagklassement.

Pauls Jonass had zich als doel gesteld om te proberen punten te scoren want hij kwam ziek aan de start. Hij gooide heel zijn hart in de strijd in de eerste manche en wist met een zeventiende plaats vier WK punten te pakken. Omdat dit heel veel krachten had gekost, was Jonass niet meer in staat om in de tweede manche van start te gaan.

In het weekend van 23 en 24 April wordt de volgende Grand Prix verreden in het Letse Kegums.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik voel me momenteel heel goed. Alles loopt goed en ik voel me sterk op de motor. Ik denk dat het vandaag mogelijk was om op het podium te eindigen. De snelheid was er. In de eerste manche verknalde ik mijn start maar ik wist nog terug te komen naar een achtste plaats en dat was goed. Ik verloor in de tweede manche een aantal plaatsen door de fout die ik maakte. Ondanks dit was het rijden goed en daar ben ik blij mij.”

Uitslagen MXGP Arco di Trento:

MXGP – Daguitslag:
1. Tim Gajser (Honda) 50pts;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 40pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 38pts…
6. Brian Bogers (Husqvarna) 29pts;
22. Pauls Jonass (Husqvarna) 4pts

MXGP – Moto One
1. Tim Gajser (Honda) 34:25.634;
2. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 34:29.318;
3. Jorge Prado (GASGAS) 34:32.399…
8. Brian Bogers (Husqvarna) 34:50.282;
17. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:41.324

MXGP – Moto Two
1. Tim Gajser (Honda) 34:35.096;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 34:40.266;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 34:41.144…
5. Brian Bogers (Husqvarna) 34:43.163

MXGP – Tussenstand wereldkampioenschap:
1. Tim Gajser (Honda) 236pts;
2. Jorge Prado (GASGAS) 203pts;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 184pts…
6. Brian Bogers (Husqvarna) 126pts;
13. Pauls Jonass (Husqvarna) 76pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search