Pauls Jonass tweede in thuis Grand Prix in Letland

Pauls Jonass van Standing Construct Husqvarna Factory Racing is in zijn thuis Grand Prix in het Letse Kegums op het podium geëindigd. Jonass wist met een tweede plaats in zowel de eerste als de tweede manche op een tweede plaats te eindigen in het dagklassement.

In de eerste manche kwam Jonass op een derde plaats uit de start en wist zich tijdens de eerste ronde al op te werken naar een tweede plaats. Gedurende de wedstrijd hield hij de kopman in het vizier en was nooit meer dan een paar seconden achter hem. Nadat hij heel even terug viel naar een derde plaats, kreeg hij de tweede plaats in de slotfase weer terug in handen en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. Hiermee pakte Jonass zijn beste resultaat van dit seizoen tot nu toe. In de tweede manche wist hij kopstart te pakken. Zes ronden wist hij de koppositie vast te houden om uiteindelijk opnieuw op een tweede plaats over de finish te komen. Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een tweede plaats en staat nu tiende in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Brian Bogers reed een sterke wedstrijd in de verraderlijke omstandigheden. Ondanks een slechte start in de eerste manche waarbij hij van buiten de top tien aan een opmars moest beginnen, wist hij met een aantal mooie inhaalmanoeuvres op een achtste plaats over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij nog sterker voor de dag maar kwam op een derde plaats rijdend ten val en finishte daardoor uiteindelijk als zesde. Met een 8-6 in de manches eindigde Bogers op een zevende plaats in het dagklassement en dit is ook zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

De zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap wordt over twee weken verreden in het Italiaanse Maggiora.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Vandaag werd een droom bijna waarheid. Ik probeerde rustig te blijven maar het was niet makkelijk met alle emoties en de fans die aan het schreeuwen waren. Ook pakte ik mijn eerste holeshot sinds lange tijd. We hebben de laatste week hard gewerkt en iedereen binnen het team had een aantal late nachten deze week. Ik moet hun extra bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. Ik ben gewoon heel blij en ik voelde me super goed op de motor.’’

 

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik ben een beetje teleurgesteld. Ik voelde dat ik de snelheid had om in beide manches in de top vijf te eindigen. Ik reed in de tweede manche op een derde plaats en het rijden ging lekker waardoor ik wel dacht dat ik die positie vast kon blijven houden. Ik kwam ten val en viel terug naar een zesde plaats. Ik voelde me heel goed op de motor en ik ben tevreden over mijn rijden. Ik heb er vertrouwen in dat ik in de top vijf thuis hoor.’’.

Uitslagen – 2022 FIM wereldkampioenschap Letland:

MXGP – Daguitslag:
1. Tim Gajser (Honda) 50pts;
2. Pauls Jonass (Husqvarna) 44pts;
3. Ruben Fernandez (Honda) 38pts…
7. Brian Bogers (Husqvarna) 28pts

MXGP – Moto 1
1. Tim Gajser (Honda) 35:04.928;
2. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:09.255;
3. Ruben Fernandez (Honda) 35:11.434…
8. Brian Bogers (Husqvarna) 35:31.287

MXGP – Moto 2
1. Tim Gajser (Honda) 36:22.500;
2. Pauls Jonass (Husqvarna) 36:28.244;
3. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 36:34.180…
6. Brian Bogers (Husqvarna) 36:40.985

MXGP – Tussenstand wereldkampioenschap:
1. Tim Gajser (Honda) 286pts;
2. Jorge Prado (GASGAS) 220pts;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 215pts…
7. Brian Bogers (Husqvarna) 154pts;
10. Pauls Jonass (Husqvarna) 120pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search