Pauls Jonass laat indrukwekkende snelheid zien in MXGP van Italie 

De rijders van het Standing Construct Husqvarna Factory team kregen op zondag zware omstandigheden voor de kiezen tijdens de zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Maggiora. Maar liefst 22.000 mensen waren afgereisd naar de wedstrijd, die onder regenachtige en bewolkte weersomstandigheden werd verreden.

Pauls Jonass werkte een constante dag af. In de eerste manche startte hij als vierde om uiteindelijk als vijfde over de finish te komen. In de tweede manche begon Jonass in de kopgroep en had goede kaarten in handen om op het eindpodium te komen. Helaas gooiden een aantal fouten roet in het eten waardoor hij niet verder kwam dan een achtste plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een zevende plaats in het dagklassement.

Brian Bogers scoorde belangrijke punten maar kwam in beide manches slecht uit de start. De start was van groot belang in deze moeilijke omstandigheden maar beide keren kwam hij niet lekker weg. In de eerste manche kwam hij vanaf een vijftiende plaats terug naar een negende plaats. In de tweede manche had hij meer werk te doen want door een valpartij moest hij vanuit de achterhoede aan een inhaalrace beginnen. Hij wist er uiteindelijk nog een veertiende plaats uit te halen en werd hiermee twaalfde in het dagklassement.

Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Riola Sardo, Sardinië.

Commentaar Pauls Jonass: “Als ik in de tweede manche niet was gevallen dan was het een goede dag geweest. In reed in de tweede manche op een comfortabele derde plaats totdat ik een fout maakte. Het is jammer. Ik probeerde om terug te komen naar een vierde plaats maar kwam in de laatste ronde ten val en werd teruggeslagen naar een achtste plaats. Als je de fouten zou vergeten, zou het een heel goed weekend geweest zijn. Ik ben er opgebrand om terug te komen waar ik zal moeten zijn.”

 

Commentaar Brian Bogers: “Vandaag was geen goede dag voor mij. Ik maakte teveel fouten en helaas waren een aantal daarvan niet mijn eigen fout. Een rijder voor mij maakte een fout in de tweede manche en daardoor kwam ik ten val. Ik had dit weekend geen goede starts en dat heeft het moeilijk gemaakt. Iedereen reed hier dezelfde lijnen waardoor we als een trein reden. Daardoor was het ook gevaarlijk om in te halen. Ik ben niet blij en leg nu al mijn focus op de volgende wedstrijd. Daar wil ik terug slaan.”

Uitslagen MXGP Maggiora:

MXGP – Daguitslag
1. Tim Gajser (Honda) 50pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 44pts;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 40pts…
7. Pauls Jonass (Husqvarna) 29pts;
12. Brian Bogers (Husqvarna) 19pts

 

MXGP – Moto 1
1. Tim Gajser (Honda) 35:43.476;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 36:00.416;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 36:09.292…
5. Pauls Jonass (Husqvarna) 36:27.226;
9. Brian Bogers (Husqvarna) 36:44.794

MXGP – Moto 2
1. Tim Gajser (Honda) 34:52.491;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 35:12.755;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 35:22.925…
8. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:39.626;
14. Brian Bogers (Husqvarna) 36:03.975

 

MXGP – Tussenstand
1. Tim Gajser (Honda) 336pts;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 255pts;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 231pts…
7. Brian Bogers (Husqvarna) 173pts;
9. Pauls Jonass (Husqvarna) 149pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search