Brian Bogers zesde in MXGP van Sardinie

De Grand Prix van Sardinie wordt gezien als één van de zwaarste op de kalender van het wereldkampioenschap. Brian Bogers en Pauls Jonass van Standing Construct Factory Racing sloegen zich hier goed doorheen en wisten nette resultaten neer te zetten waarmee ze beiden de dag in de top tien af wisten te sluiten.

Brian Bogers fenomenaal onder de brandende zon ondanks dat een valpartij in de tweede bocht na de start van de eerste manche hem hinderde. Bogers kwam sterk terug naar voren en wist op een vijfde plaats over de finish te komen. Het was een indrukwekkende prestatie waarmee hij vertrouwen op deed voor in de tweede manche. Tevens wist hij dezelfde rondetijden neer te zetten dan de leiders in de wedstrijd.

Ondanks dat de eerste manche hem veel krachten hadden gekost, reed Bogers ook in de tweede manche weer een sterke wedstrijd. Hij begon net binnen de top tien aan de wedstrijd en wist zijn weg langs verschillende Grand Prix winnaars te vinden en werd opnieuw vijfde. Met een 5-5 in de manches eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement en was slechts drie punten verwijderd van een podiumplaats. Door dit constante resultaat is hij dichterbij gekomen op de top zes in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Pauls Jonass liet zien dat hij de snelheid heeft om op het podium te finishen. In de eerste manche reed hij een aantal ronden op een derde plaats maar maakte toen een aantal foutjes en finishte als negende. Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start en zat er opnieuw goed vooraan bij. Helaas had hij het moeilijk om het juiste ritme te pakken te krijgen in het diepe zand van Riola Sardo en kwam daardoor op een tiende plaats over de finish, wat ook zijn resultaat was in het dagklassement.

Op 29 mei gaat het wereldkampioenschap verder in Xanadu, Spanje. Het aangelegde circuit wordt een nieuwe uitdaging voor de rijders!

Commentaar Brian Bogers: ‘’In de eerste manche kwam ik in de tweede bocht ten val. Ik was blij dat ik vanaf een laatste plaats terug kon komen naar een vijfde plaats. Wel heeft dit veel energie gekost en dat voelde ik in de beginfase van de tweede manche. Toen ik het ritme te pakken had, voelde ik me ook toen heel sterk. Ik denk dat de zesde plaats in het dagklassement een goed resultaat is. Ik voel me goed in het zand en de snelheid is er om op het podium te finishen.

 

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Het positieve van dit weekend waren mijn starts. Ook de eerste tien minuten van beide manches waren goed. Daarna kreeg ik het moeilijker. Ik kreeg het ritme niet te pakken op deze baan. Ik reed op kracht en adrenaline in beide manches. Ik ben erg teleurgesteld maar ik ga deze week hard werken om sterk terug te komen.’’

Uitslagen MXGP wereldkampioenschap Sardinie

MXGP – Daguitslag
1. Calvin Vlaanderen (Yamaha) 50pts;
2. Jorge Prado (GASGAS) 40pts;
3. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 35pts…
6. Brian Bogers (Husqvarna) 32pts;
10. Pauls Jonass (Husqvarna) 23pts

MXGP – Moto 1
1. Calvin Vlaanderen (Yamaha) 35:24.028;
2. Tim Gajser (Honda) 35:31.017;
3. Jorge Prado (GASGAS) 35:35.454…
5. Brian Bogers (Husqvarna) 35:47.997;
9. Pauls Jonass (Husqvarna) 36:04.111

MXGP – Moto 2
1. Calvin Vlaanderen (Yamaha) 35:06.004;
2. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 35:22.429;
3. Jorge Prado (GASGAS) 35:29.521…
5. Brian Bogers (Husqvarna) 35:32.266;
10. Pauls Jonass (Husqvarna) 36:03.137

Tussenstand wereldkampioenschap:
1. Tim Gajser (Honda) 367pts;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 288pts;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 264pts…
7. Brian Bogers (Husqvarna);
10. Pauls Jonass (Husqvarna) 172p

Recent Posts

Start typing and press Enter to search