Brian Bogers pakt tweede podiumplaats van 2022 in MXGP Spanje

Brian Bogers en Pauls Jonass van Standing Construct Husqvarna Factory Racing hebben in de negende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Spaanse Arroyomolinos sterke resultaten neer weten te zetten. Duizenden mensen waren op de been om de rijders in de hete omstandigheden in actie te zien. De hitte zorgde ervoor dat het een echte fysieke test was voor de rijders.

Brian Bogers rijdt beter dan ooit en dat bewees hij in Spanje nog maar eens. In de eerste manche volgde hij de leiders op een kleine afstand en kwam heel dicht bij een podium finish. Tijdens de eerste ronde maakte hij een paar mooie inhaalmanoeuvres en kwam van rond de tiende plaats terug naar een vierde positie. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish. Bogers had slechts een achterstand van 11 seconden op de winnaar van de manche.

Ook in de tweede manche kwam Bogers sterk voor de dag. In deze manche wist hij nog een plaats hoger te finishen en kwam op een derde plaats over de finish. In deze manche kwam Bogers van rond de vijfde plaats terug naar een derde positie. Dit wist hij vast te houden tot aan de finish en werd hiermee derde in het dagklassement. Met deze goede resultaten is hij in de tussenstand opgeklommen naar een zesde plaats.

Niet ver achter Bogers was het zijn teammaat Pauls Jonass die in beide manches op een negende plaats over de finish wist te komen, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement.

Standing Construct Husqvarna Factory Racing gaat zich nu voorbereiden op de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee. Deze wedstrijd wordt aankomend weekend verreden!

Commentaar Brian Bogers: ‘’Dit voelt geweldig. Het was een zware Grand Prix maar de derde plaats na de tweede manche was een geweldig moment. Ik ben heel blij dat ik weer op het podium ben geëindigd want ik wil daar gewoon vaker staan. Mijn rijden voelt erg goed en ik denk dat het duidelijk is dat de snelheid er is om dit vaker te doen. Ik voel me erg goed op de FC 450 en het maakt niet uit waar we rijden!’’

 

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Ik had verwacht dat het een goed weekend zou gaan worden. Ik was het snelste in de eerste vrije training maar hoe zwaarder het circuit werd, hoe moeilijker kreeg ik het. Het is frustrerend op dit moment. Ik heb alles gegeven en kom niet verder dan twee keer een negende plaats. Ik ben hongerig om terug aan het werk te gaan en om in de twee komende Grand Prix’s weer progressie te boeken.’’

Uitslagen MXGP Spanje

MXGP – Daguitslag
1. Maxime Renaux (Yamaha) 50pts;
2. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 38pts;
3. Brian Bogers (Husqvarna) 38pts…
9. Pauls Jonass (Husqvarna) 24pts

MXGP – Moto 1
1. Maxime Renaux (Yamaha) 34:36.213;
2. Tim Gajser (Honda) 34:39.729;
3. Jorge Prado (GASGAS) 34:45.135…
4. Brian Bogers (Husqvarna) 34:47.948;
9. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:16.340

MXGP – Moto 2
1. Maxime Renaux (Yamaha) 34:39.757;
2. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 34:42.953;
3. Brian Bogers (Husqvarna) 34:46.529…
9. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:10.643

MXGP – Tussenstand wereldkampioenschap:
1. Tim Gajser (Honda) 404pts;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 338pts;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 292pts…
6. Brian Bogers (Husqvarna) 243pts;
8. Pauls Jonass (Husqvarna) 196pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search