Pauls Jonass laat potentieel zien in MXGP van Frankrijk

Harde regenval zorgde ervoor dat de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP een bijzondere wedstrijd werd. De wedstrijd werd verreden op het heuvelachtige circuit van Ernee in Frankrijk en Pauls Jonass was de enige rijder van het Standing Construct Husqvarna Factory team die op zondag aan de start kwam. In beide manches scoorde hij constant en werd hiermee tiende in het dagklassement.

Bij de start van de eerste manche kende Jonass tegenslag want in de eerste bocht raakte hij betrokken bij een valpartij en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij begon aan een opmars naar voren en probeerde zoveel mogelijk rijders te passeren. Na een manche waarin hij alles heeft gegeven, kwam hij op een elfde plaats over de finish.

Ook in de tweede manche had Jonass veel werk te doen. Hij nam een slechte start en na een chaotische eerste ronde kwam hij op een twaalfde plaats door. Gedurende de wedstrijd vocht hij zich terug naar een zevende plaats en werd hiermee tiende in het dagklassement. Met dit resultaat is hij dichter bij gekomen op de rijders die voor hem staan in de tussenstand.

Nadat Brian Bogers vorig weekend nog op het podium stond in Spanje, was hij in Frankrijk niet in staat om op zondag te rijden. Hij had een griepje opgepikt op de dagen voorafgaande aan het evenement en kwam daardoor niet in actie. Bogers is hoopvol dat hij er volgend weekend bij de Grand Prix van Duitsland weer terug bij zal zijn.

De Grand Prix van Duitsland wordt verreden op het circuit van Teutschenthal en is de elfde wedstrijd van het kampioenschap.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Ik heb hier het beste van het hele jaar gereden. Ik voelde me heel goed op zaterdagochtend. Ik voelde dat ik zoveel als moest kon pushen. Ik heb er dit weekend echt van genoten. Ik heb in de eerste manche echt goed gereden en heb veel inhaalmanoeuvres geforceerd.

Daguitslag MXGP Frankrijk
1. Jeremy Seewer (Yamaha) 47pts;
2. Jorge Prado (GASGAS) 42pts;
3. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 34pts…
10. Pauls Jonass (Husqvarna) 24pts

MXGP – Moto 1
1. Jeremy Seewer (Yamaha) 34:57.531;
2. Jorge Prado (GASGAS) 35:02.867;
3. Brent Van Doninck (Yamaha) 35:11.636…
11. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:51.350

MXGP – Moto 2
1. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 34:11.133;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 34:12.919;
3. Jorge Prado (GASGAS) 34:17.261…
7. Pauls Jonass (Husqvarna) 34:42.6712

MXGP – Tussenstand wereldkampioenschap:
1. Tim Gajser (Honda) 438pts;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 365pts;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 339pts…
8. Pauls Jonass (Husqvarna) 220

Recent Posts

Start typing and press Enter to search